Emmi Hyrkäs neljäs Novi Sadin GP-kilpailun ilmakiväärissä
10.8.2018 klo 20:47

Emmi Hyrkäs pyyhki hikeä Novi Sadin helteessä. (Kuvat: Pirjo Peltola)

Emmi Hyrkäs sijoittui neljänneksi Serbian Novi Sadissa järjestettävän kansainvälisen GP-kilpailun ilmakiväärissä. Annika Sihvonen oli kahdeksas.

Serbian Novi Sadissa on käynnissä kansainvälinen GP-kilpailu, johon osallistuu neljä suomalaista kivääriampujaa: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Joni Stenström (Raseborgs Skyttar), Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) ja Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura). Heidät kaikki on nimetty Suomen joukkueeseen Etelä-Koreassa 31.8.-15.9. järjestettäviin MM-kilpailuihin.

Novi Sadin kisat jatkuivat tänään ilmakiväärin miesten ja naisten kilpailuilla. Kurki sijoittui miesten ilmakiväärissä 12:nneksi tuloksellaan 621,6, kun finaaliraja oli 623,7. Peruskisan ykkönen oli Unkarin Istvan Peni (633,9). Stenström oli 22:s tuloksellaan 616,0. Peni voitti lopulta myös finaalin 250,9 pisteellään.

Kurki sanoi, että ”hyviä pätkiä tuli kilpailuun, mutta heikkojakin hetkiä oli.” Stenström puolestaan totesi, että ”mikään ei onnistunut”.

Annika Sihvonen finaalivauhdissa.

Hyrkäs ja Sihvonen pääsivät naisten ilmakiväärin finaaliin ammuttuaan tulokset 624,4 ja 623,6. Hyrkäs oli peruskisan neljänneksi paras ja ennätystään 4,5 pistettä parantanut Sihvonen seitsemänneksi paras. Finaalissa heidän sijoituksensa olivat neljäs (204,4) ja kahdeksas (121,0). Serbian Milica Babic voitti (247,5).

Hyrkäs taisteli mitalista loppuun saakka, mutta joutui lopulta taipumaan neljänneksi.

– Onneksi huominen täysottelu alkaa jo 9.15; ehkä vähemmän tukalassa olotilassa pääsemme kilpailemaan, hän sanoi.