Juho Kurki hopealle Novi Sadissa, Emmi Hyrkäs kuudenneksi
11.8.2018 klo 21:43
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki palkintopallilla Novi Sadissa. (Kuva: Pirjo Peltola)

Juho Kurki oli toinen Serbian Novi Sadissa järjestettävän kansainvälisen GP-kilpailun 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa. Emmi Hyrkäs sijoittui kuudenneksi pienoiskiväärin asentokisassa.

Kuten eilen kerrottiin, Serbian Novi Sadissa on käynnissä kansainvälinen GP-kilpailu, johon osallistuu neljä suomalaista kivääriampujaa: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Joni Stenström (Raseborgs Skyttar), Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) ja Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura). Heidät kaikki on nimetty Suomen joukkueeseen Etelä-Koreassa 31.8.-15.9. järjestettäviin MM-kilpailuihin.

Miesten 50m pienoiskiväärin 60 ls makuuasennon kilpailun voitosta kamppailivat aurinkoisessa ja tuulisessa säässä radan päätypaikkoihin arvotut Serbian Milenko Sebic ja Kurki. Kurki arveli hyötyneensä paikastaan seinän vieressä. Hän oli myöskin kilpailun ainoa, jonka taulu oli koko kisan ajan varjossa.

– En kuitenkaan uskonut, että mitali lohkeaisi, hän sanoi. Sebic voitti (628,3).

Slovenian kokenut Raymond Debevec oli pitkään kolmannella sijalle. Hänet ohitti eilisen ilmakiväärikilpailun voittanut Unkarin Istvan Peni. Hetken näytti, että unkarilainen nousee ohi Kurjen – lopulta eroa jäi 0,4 pistettä suomalaisen eduksi (625,2-624,8). Stenström oli kilpailun 13:s (619,5).

Naisten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls:n kilpailussa Hyrkäs oli peruskilpailun viidenneksi paras tuloksellaan 1164.

– Hihna-asentoihin olen tyytyväinen. Näin vain oman paikkani tuuliviirit, joten oli vaikeaa hahmottaa kokonaistilannetta. Odottelin sitten pahimmat puuskat pois – ja onnistuin ihan ok. Pystyn kaksi viimeistä sarjaa teetti töitä kovasti. On tietysti mukava päästä finaaliin. On vähän erikoista, että finaali on vasta kuuden tunnin kuluttua, mutta erillistä finaalirataa täällä ei ole. Täytyy odotella muut kilpailut pois alta, hän sanoi.

Finaalissa Hyrkäs oli polven jälkeen neljäntenä ja nousi makuulla kolmanneksi. Pystyammunnassa oli peruskilpailun tapaan korkeushajontaa.

– Peruskilpailussa syke tuli läpi. Nyt finaalissa jännitys tuntui jaloissa.

Hyrkäksen sijoitus oli lopulta kuudes. Sihvonen oli kilpailussa 14:s.

Sunnuntaina miehet ampuvat täysottelun ja naiset makuukilpailun.

Lisää tietoa kilpailusta täällä.