EM-haulikko päättyi: Suomi skeetin parikilpailussa 22:s
12.8.2018 klo 20:08
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen ja Tommi Takanen edustivat Suomea skeetin parikilpailussa. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Suomi sijoittui 22:nneksi skeetin parikilpailussa, kun haulikkolajien MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Itävallan Leobersdorfissa.

Melkein kaksi viikkoa kestäneet haulikkolajien EM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Itävallan Leobersdorfissa. Päätöspäivänä ammuttiin skeetin parikilpailut. Suomen joukkueessa ampuivat Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) ja Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat).

Jokainen joukkue ampui peruskilpailussa 150 kiekkoa eli jokainen urheilija 75 kiekkoa. Finaaliin pääsi kuusi parasta joukkuetta. Finaaliraja oli 141. Peruskilpailun paras tulos oli 145, jonka teki Italia 1 (Gabriele Rossetti – Diana Bacosi).

Suomen tulos oli 134 ja sijoitus 22:s. Takanen rikkoi 70 kiekkoa (23+24+23) ja Heinonen 64 (22+20+22).

– Se oli tasaista vääntämistä, ja tänään vähän haastavammissa olosuhteissa kohtalainen suoritus. Etelä-Korean MM-kisoja kohti treenataan täällä huomatut ”jäpitykset” pois, Takanen sanoi.

– Aivojen laitto narikkaan epäonnistui totaalisesti. Liikaa miettimistä perjantain pettymyksen jälkeen, Heinonen puolestaan totesi ja viittasi henkilökohtaiseen kilpailuunsa, jossa hän teki tuloksen 114 ja sijoittui 15:nneksi.

Parikisan Euroopan mestaruus meni Ranska 1:lle, joka oli finaalissa Italia 1:stä parempi pistein 55-53. Ranskan voittotulos on uusi Euroopan ennätys. Voittajajoukkueessa ampuivat Anthony Terras ja Lucie Anastassiou. Saksa 1 sai pronssia.

Itävallan Leobersdorfin EM-kilpailuihin osallistui 387 urheiluampujaa 42 maasta. Suomalaisia oli mukana viisitoista. Suomi saavutti kisoista kaksi mitalia, kun pojat saivat trapin joukkuekilpailusta hopeaa ja naiset pronssia.

Lisäksi Suomi (Vesa Törnroos – Satu Mäkelä-Nummela) sivusi trapin parikilpailussa ME-tulosta 145 sijoittuen lopulta kuudenneksi. Mopsi Veromaa oli naisten kaksoistrapissa neljäs ja Eetu Kallioinen poikien skeetissä viides.

Urheiluampujien katseet suuntautuvat seuraavaksi Etelä-Korean Changwoniin, jossa järjestetään 31.8.-15.9. Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kaikkien lajien MM-kilpailut. Kisat ovat joka neljäs vuosi, edelliset olivat Espanjan Granadassa 2014.

Changwonissa on jaossa maailmanmestaruuksien lisäksi ensimmäiset olympiamaapaikat Tokioon 2020. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa eli 48 paikkaa. Parikilpailuissa on jaossa paikat kunkin lajin kahdelle parhaalle (ilmakivääri, ilmapistooli, trap).

Haulikkolajien EM-kilpailut
30.7.-13.8. Leobersdorf, Itävalta

Tuloksia su 12.8.

Skeetin parikilpailu 150 kiekkoa + finaali: 1) Ranska 1 55 (EE) (142), 2) Italia 1 53 (145/EE), 3) Saksa 1 44 (141), 4) Iso-Britannia 1 34 (141), 5) Ukraina 1 24 (144), 6) Italia 2 14 (144), … 22) Suomi 134. 29 joukkuetta.

Kaikki tulokset löydät täältä.