12.8.2018 klo 18:00

Eetu Kallioinen. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Trapissa ja skeetissä kilpailtiin viikonvaihteessa SM-ikäkausimestaruuksista Lempäälässä ja Siilinjärvellä.

Trapin SM-ikäkausimestaruudet jaettiin Lempäälässä Kokkovuoren haulikkoampumakeskuksessa, jossa järjestelyistä vastasi Pohjois-Hämeen Ampujat. Skeetissä kilpailtiin Siilinjärven Urheiluampujien isännöimänä.

Yksi skeetin Suomen mestareista oli vastikään haulikkolajien EM-kilpailuissa Suomea edustanut Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat). Hän kiirehti Itävallasta Siilinjärvelle osallistuakseen viimeisen kerran juniorina SM-kisoihin. Hän sanoi torstai-iltana, ettei jättäisi SM-kisoja ”mistään hinnasta” väliin.

Kallioinen voitti junioreiden SM-finaalissa kultamitalin, kun hän oli Sami Aaltosta (Rauman Seudun Urheiluampujat) parempi pistein 54-51. M20-sarjan peruskilpailussa he tekivät tulokset 112 ja 114.

– No, näin pääsi kyllä nyt käymään. Tuloksellisesti kisa oli huono, mutta jos järjellä olisi ajatellut, niin ei kisoihin olisi mitään järkeä ollut edes lähteä, Kallioinen sanoi.

– Mutta tulipahan käytyä, ja reissu oli hauska kaikin puolin, tuore Suomen mestari myhäili.

Kurikan Ampujien Oskari Lehtimäki teki Y17-sarjan peruskilpailussa tuloksen 117. Juniorifinaalissa hän sai pronssia Kallioisen ja Aaltosen jälkeen.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Matias Koivu voitti trapin SM-juniorifinaalin. Hän voitti Teemu Ruutanan (Längelmäen Seudun Ampujat) 42-38. Ruutana teki M20-sarjan peruskilpailun parhaan tuloksen 113. Koivun tulos oli 109. Saman tuloksen teki Y17-sarjassa kilpaillut Juho Mäkelä (OSU), joka sai lopulta SM-pronssia. Vili Kopra (OSU) oli neljäs. Hän rikkoi peruskilpailussa 106 kiekkoa.

Trapin tulokset täällä ja skeetin täällä.