Suomen nuorten olympiajoukkueeseen nimettiin 24 urheilijaa
15.8.2018 klo 14:26
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueen edustamaan Suomea Argentiinassa järjestettäviin nuorten kesäolympialaisiin (Youth Olympic Games YOG). Kivääriampuja Viivi Kemppi on yksi urheilijoista.

Suomea edustaa 24 urheilijaa kahdeksassa lajissa. Nuorten olympialaisissa kilpaillaan 32 lajissa, ja 6.-18. lokakuuta Buenos Airesissa järjestettäviin kisoihin odotetaan noin 4 000 urheilijaa yli 200 maasta. Vuoden 2018 YOG-kisoihin voivat osallistua lajista riippuen 15-18 -vuotiaat urheilijat.

Myllykosken Ampujia edustavan Viivi Kempin paikka kisoihin varmistui jo aiemmin kesällä, mutta nyt hänetkin on virallisesti nimetty joukkueeseen. Kemppi ampui Suomelle maapaikan tyttöjen ilmakiväärissä viime vuonna Bakussa järjestetyissä karsinnoissa.

Nuorten olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen kertoo, että odotettavissa on upea urheilutapahtuma ja unohtumaton kokemus nuorille urheilijoille.

– Kilpailutapahtumien ohella nuorten olympialaisissa on laaja urheilijaksi kasvamisen ohjelma, johon kaikki kisoissa olevat urheilijat osallistuvat. Kisat korostavat erinomaisella tavalla urheilun monipuolisia ulottuvuuksia, sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä huipputason kilpailutapahtumien lisäksi.

Paavolaisen mukaan YOG-kisat ovat tärkeä osa huippu-urheiluyksikön lajien kehittämis- ja tukikokonaisuutta, ja näiden kisojen kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia ja muita aikuisten arvokilpailuja.

YOG-kisojen valinnat perustuvat kansainvälisiin lajikohtaisiin kriteereihin ja huippu-urheiluyksikön omiin valintakriteereihin.

– Valintoja on valmisteltu yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Valitsimme kisoihin ensisijaisesti ne urheilijat, jotka ovat saavuttaneet henkilökohtaisen paikan tai maakohtaisen kiintiöpaikan kisoihin, Paavolainen kertoo.

Nuorten kesäolympialaiset
6.-18.10. Buenos Aires, Argentiina

Suomen joukkue

Ampumaurheilu:
Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat)
Valmentaja Marjo Yli-Kiikka

Lisää tietoa aiheesta täällä.