Vesa Järvinen PM-kisojen päätyttyä: ”Kolmen mitalin kanssa mukava lähteä kotiin!”
26.8.2018 klo 18:25
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vesa Järvinen kuvattuna Orimattilan radalla toukokuussa. (Kuva: Lassi Palo)

Ampumaurheilun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut päättyivät sunnuntaina Oslossa. Trap-ampuja Vesa Järvinen oli yksi tyytyväisistä suomalaismitalisteista: ”Kolmen mitalin kanssa on mukava lähteä kotimatkalle.”

Ampumaurheilun kolmipäiväiset PM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Norjan Oslossa. Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaili 33 suomalaista urheiluampujaa. Suomen joukkueessa oli kaksitoista kivääriampujaa. Trapiin osallistui yhdeksän ampujaa ja skeetiin seitsemän. Liikkuvan maalin lajeihin osallistui kolme suomalaista ja pistooliin kaksi.

Sunnuntaina trapin parikilpailussa Suomi 3 (Vesa Järvinen – Satu Pylkkänen) rikkoi peruskisassa 137 kiekkoa. Järvisen tulos oli mainio 74 (25+25+24). Suomi 2:n (Mirka Kyyrönen – Marika Salmi) ja Suomi 1:n (Mika Myllylä – Marja Maunula) tulos oli 134.

Finaalissa pari Järvinen – Pylkkänen otti uusinnan kautta voiton Ruotsista. Suomi 2 sijoittui neljänneksi ja Suomi 1 kuudenneksi.

– Finaalissa Satu ja minä onnistuimme todella hyvin. Harjoituksista lähtien ammuntani kulki todella hyvin, eikä minulla tainnut mennä yhtään peruskilpailun sarjaa alle 23:n kisojen aikana. Eivätkä finaalitkaan hullummin kulkeneet, Järvinen myhäili.

– Hyvää oppia tuli taas tuleviin koitoksiin, ja kolmen mitalin kanssa on mukava lähteä kotimatkalle, Trap 73 -seuran urheiluampuja sanoi. Hän sai eilen henkilökohtaisessa kilpailussa hopeaa Mirka Kyyrösen ammuttua finaali-SE:n 47 ja joukkuekisassa kultaa.

Järvisen kausi jatkuu, ja päätavoitteena ovat lokakuussa Italian Lonatossa järjestettävät IPC:n MM-kilpailut. Järvisen kisapäivät ovat 5.-6. lokakuuta.

Skeetin parikilpailussa Suomen pari Lari Pesonen – Niina Aaltonen sijoittui kolmanneksi. Suomen toinen pari Timi Vallioniemi – Kaisa Kurki oli finaalissa viides.

Liikkuvan maalin 50m pienoiskiväärin normaalijuoksuissa (30+30 ls) Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar) jatkoi PM-mitaliketjuaan voittamalla kilpailun. Hänen tuloksensa oli 582. Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat) oli nyt viides (572).

Poikien kilpailussa Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) sijoittui neljänneksi tehtyään tuloksen 567. Hän hävisi pronssimitalin yhdellä pisteellä. Kisan voitti Norjan Espen Nordsveen tuloksellaan 588.

Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening) oli paras suomalainen poikien 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa. Hän sijoittui viidenneksi tuloksellaan 616,5. Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Riku Koskela oli kuudes (615,7) ja Esbo Skytteföreningenin Cristian Friman seitsemäs (613,3). Norjan Benjamin Karlsenin voittotulos oli 623,0.

Suomi sai joukkuekilpailussa PM-hopeaa. Norja voitti 1857,5 pisteellään. Suomen pisteet olivat 1845,5.

Tyttöjen 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa paras suomalainen oli 12:nneksi sijoittunut Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat). Hän tähtäsi 1123 pistettä.

Ampumaurheilun PM-kilpailut
23.-26.8. Oslo, Norja

Tuloslinkit ja PM-mitalitaulukon löydät täältä.