Practicalin SM-haulikko Loimaalla
4.9.2018 klo 06:28
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haulikkopracticalin tuoreet suomenmestarit Sami Hautamäki, Pekka Kakkonen, Juha Lukkarila ja Jaakko Viitala. (Kuva: Mika Vuolle)

IPSC-haulikon SM-kilpailut ammuttiin sunnuntaina Loimaalla. Yhden päivän kisaan oli saatu rakennettua ennätykselliset neljätoista stagea, joten ammuttavaa riitti minimissäänkin parinsadan laukauksen verran.

Teksti: Mika Vuolle

Vaihtelevat ampumaosiot punnitsivat taitoja monin tavoin, sillä radalta löytyi nopeustestien lisäksi liikkuvia maaleja, kaukana olevia kaatuvia tauluja sekä ahtaita sokkeloita. Onnistuneen ratasuunnittelun takia olikin harmi, että osa kärkipään haulikkopracticalisteista oli jäänyt MM-kisakesän jälkeen pois SM-mitalijahdista.

Kilpailussa mestaruustittelit ratkaistiin neljässä aseluokassa. Lippaallisten haulikoiden hallitsemassa open-luokassa käytiin tiukin taisto, kun Pohjois-Karjalan IPSC- ja Silhuettiampujia edustava Pekka Kakkonen onnistui parin prosentin erolla nappaamaan SM-kullan luokkaa pitkään hallinneen seurakaverinsa Lauri Nousiaisen nenän edestä. Osanottajamäärältään open-luokka oli kilpailun suurin.

Modified-luokassa kilpailtiin ensimmäistä kertaa SM-kisoissa siten, että rakennetun itselataavan putkilipashaulikon päällä sai nyt olla open-luokan tapaan optinen tähtäin. Uudistuneen luokan mestaruuden vei nimiinsä Pohjanmaa Practicalin Sami Hautamäki, joka kesällä ampui samassa luokassa MM-hopeaa.

Standard-luokassa standard manual -luokan hallitseva maailmanmestari NoSA:n Jaakko Viitala näytti, että pumppuhaulikollakin ehtii siinä missä itselataavalla ja voitti luokan. Standard manual -luokassa ylivoimaiseen mestaruuteen ampui Pietarsaaren Juha Lukkarila.

Naisissa Suomen mestaruudet nappasivat LaSa:n Miia Kaartinen openissa, PoP:n Anne Hautamäki standardissa ja RSA:ta edustava Mona Nordberg standard manualissa.

IPSC haulikko SM 2018 tulokset täällä.

Maailmanmestari Jaakko Viitala särkemässä penkkaan aseteltuja kiekkoja. (Kuva: Pirjo Leinonen)