MM-Changwon: Aleksi Leppä voitti 300m vakiokiväärin maailmanmestaruuden!
12.9.2018 klo 08:07

Changwonin MM-kisojen toinen MM-kultamitali Suomeen ja Aleksi Lepälle! (Kuvat: Lassi Palo)

Aleksi Leppä voitti Suomen toisen kultamitalin Etelä-Korean Changwonissa järjestettävissä ampumaurheilun MM-kilpailuissa, kun hän oli ykkönen miesten 300m vakiokiväärissä. ”Mieletön setti”, Leppä sanoi. Juho Kurki oli 14:s. Teemu Lahti on 25m isopistoolissa 13:ntena.

Etelä-Korean Changwonissa järjestettävissä Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) 52. MM-kilpailuissa oli keskiviikkona kolmanneksi viimeinen kilpailupäivä. Kolme suomalaista kilpaili kahdessa lajissa eli miesten 300m vakiokiväärissä ja miesten 25m isopistoolissa.

Miesten 300m vakiokivääri

Aleksi on numero 1!

Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) jatkoivat kovaa MM-kisaurakkaansa ampumalla tänään 300m vakiokiväärin. Leppä paukutti taululle 580 pistettä (polvi 190, makuu 198, pysty 192), jotka veivät hänet upeaan ja ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen.

Leppä voitti neljällä pisteellä himmeämmät mitalit napanneet Ruotsin Karl Olssonin ja Norjan Odd Arne Breknen (576).

– Ihan uskomatonta! Käteni tärisevät vieläkin, Leppä sanoi, kun kisan päättymisestä oli kulunut jo jonkin aikaa.

– En kuvitellut pärjääväni näin hyvin. Yllätyin itsekin siitä, miten hyvin kilpailu meni. Tiedostin toki, että se meni hyvin, ja kun kilpailu päättyi, olin tyytyväinen tulokseeni. Mutta että noin paljon parempi kuin muut, Leppä hämmästeli neljän pisteen voittomarginaaliaan.

– On tämä vaan upea juttu, mieletön setti!

Tämä oli jo Lepän kuudes laji Changwonin MM-kilpailuissa. Yksi on vielä jäljellä perjantaina.

– Tänään kaikki toimi taktisesti hyvin. Ammuin rauhallisesti sopivaa tuulta odottaen. Positiivista oli myös se, että makuu kulki hyvin. Olen siihen tosi tyytyväinen. Arvioimme eilisen perusteella, että tuuli tyyntyy puoli kahdentoista aikaan. Näin tapahtuikin, ja pääsin ampumaan pystyn rauhalliseen keliin, Leppä kertasi kilpailuaan.

Leppä täytti 24 vuotta syyskuun 2. päivänä. Hän on haminalainen mutta asuu Helsingin Laajasalossa ja opiskelee Santahaminan Kadettikoulussa. Leppä sijoittui viime vuonna Bakun EM-kisojen 300m kiväärin asentokilpailussa (3×40 ls) viidenneksi ja Gabalan maailmancupin ilmakiväärissä 11:nneksi. Edellisissä ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailuissa eli vuonna 2014 Granadassa Leppä oli poikien 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa seitsemäs.

Kurki teki Changwonin MM-radalla tuloksen 569 (189+194+186), jolla hän sijoittui 14:nneksi. Norja voitti joukkuekilpailun MM-kultaa yhdentoista pisteen erolla Etelä-Koreaan. Sveitsi oli kolmas.

25m isopistooli, 1. päivä

Teemu Lahti aloitti MM-kisat hyvin.

Teemu Lahti (Lahden Ampumaseura) osallistuu miesten 25m isopistooliin, jossa ammuttiin tänään tarkkuusosan 30 ls. Kilpailu päättyy huomenna, jolloin on vuorossa pikaosan 30 ls.

Lahti teki tuloksen 289, jolla hän jatkaa kilpailua 13. sijalta. Brasilian Julio Almeida on kilpailun kärjessä tehtyään tuloksen 295. Kahden pisteen päässä Almeidasta ovat Kiinan Jin Yongde, Saksan Christian Reitz ja Vietnamin Bui Hong Phong.

Lahti kilpailee vielä perjantaina 25m vakiopistoolissa.

Suomalaiset to 13.9.

Miesten 25m isopistooli: Teemu Lahti (Lahden Ampumaseura)
Miesten skeet, 1/2 kilpailupäivä: Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Lauri Leskinen (Sibbo Skyttegille), Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura)

Ampumaurheilun MM-kilpailut
31.8.-15.9. Changwon, Etelä-Korea

Suomalaislajien tuloksia ja tilanteita ke 12.9.

Miesten 300m vakiokivääri (3×20 ls): 1) Aleksi Leppä Suomi 580, 2) Karl Olsson Ruotsi 576/21x, 3) Odd Arne Brekne Norja 576/13x, 4) Choi Young Jeon Etelä-Korea 576/10x, … 14) Juho Kurki 569. 35 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Norja 1722, 2) Etelä-Korea 1711, 3) Sveitsi 1708. 8 joukkuetta.

Miesten 25m isopistooli, tilanne (pikaosan 30 ls): 1) Julio Almeida Brasilia 295, 2) Jin Yongde Kiina 293/16x, 3) Christian Reitz Saksa 293/13x, 4) Bui Hong Phong Vietnam 293/9x, … 13) Teemu Lahti 289. 52 osanottajaa.
Joukkuekilpailu, tilanne: 1) Kiina 870, 2) Etelä-Korea 866/27x, 3) Ranska 866/26x. 11 joukkuetta.