Paratrapin MM-kilpailut: Vesa Järviselle maailmanmestaruus, Juha Myllymäki kuudes
6.10.2018 klo 18:40

Maailmanmestari Vesa Järvinen! (Kuva: Pekka Maunula)

Vesa Järvinen on voittanut ensimmäisen kerran järjestettyjen paratrapin MM-kilpailujen maailmanmestaruuden. Hän voitti kultaa PT2-luokassa. Juha Myllymäki sijoittui PT1-luokan finaalissa kuudenneksi ja teki peruskilpailussa uuden SE:n.

Italian Lonatossa on järjestetty ensimmäiset paratrapin MM-kilpailut, joihin osallistui 58 urheiluampujaa 17 maasta. Mukana oli kaksi suomalaista, Trap-73 -seuraa edustava Vesa Järvinen ja Kaustisen Pohjan-Veikkojen Juha Myllymäki.

Järvinen kilpaili PT2-luokassa ja Myllymäki PT1:ssä. PT2 tarkoittaa seisten ampuvia, joilla on kuitenkin alaraajavamma. PT1:ssä ammutaan istuen, yleensä pyörätuolissa.

Järvinen paukutti peruskilpailussa tuloksen 109 (24+18+22+23+22), joka oli kolmanneksi paras. Suomalaisen edellä oli kolme italialaista, parhaimpana Saverio Cuciti, jonka tulos oli 113.

– Tulostaso oli alhaisempi kuin etukäteen odotin. Ehkä meillä kaikilla oli kisojen luonteesta johtuen hermoilua normaalia enemmän. Onneksi tulokseni riitti finaaliin, Järvinen sanoi.

– Finaali sen sijaan lähti heti kulkemaan hyvin. Kun Cuciti ampui viimeisen ohi, mestaruus ratkesi suoraan. Tunne on nyt kieltämättä hyvä, Järvinen myhäili tyytyväisenä kisan jälkeen.

Järvinen on 34-vuotias ja asuu Helsingissä. Hän on lähtöisin Kotkasta. Järvinen kertoi, että hänellä oli jo keväällä sellainen tunne, että hän voittaa MM-kultaa Lonatossa:

– Tunne vain tuli jostain, ja nyt se kävi toteen, hän nauroi.

Järvinen aikoo toimia samalla tavalla myös ensi vuonna, sillä Australian Sydneyssä järjestetään vuoden kuluttua paratrapin toiset MM-kilpailut.

– Mielikuvaharjoittelu näköjään kannattaa!

Myllymäki pääsi omassa kilpailussaan finaaliin uusinnan jälkeen. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 98 (19+20+19+17+23). Se on uusi Suomen ennätys. Italian Oreste Lai oli peruskilpailun ykkönen tuloksellaan 104.

Finaalissa Myllymäki sijoittui lopulta kuudenneksi, kun voiton vei Australian Scottie Brydon (36). Lai sijoittui toiseksi (31).

– Suomella oli pieni ja tulivoimainen tiimi! Venyimme kauden tärkeimmässä kilpailussa, Myllymäki sanoi.

– Minä en parempaan tänään pystynyt. Selkäni väsyi ja oli pitkän päivän päätteeksi kuin tulessa. Olen tyytyväinen, että pääsin finaaliin uusinnan jälkeen, mutta finaaliammuntaani en ole tyytyväinen.

Trap ei ole paralympialaisten ohjelmassa.

– Uskon, että tilanne muuttuu, kun lajin arvokisoja järjestetään. Uusia ampujia ja maita tulee varmasti lisää, Järvinen sanoi.

Myllymäki on samaa mieltä Järvisen kanssa:

– On vain ajan kysymys, kun trap otetaan paralympialaisiin mukaan. Esimerkiksi Aasia tulee varmasti toimintaan mukaan, hän sanoi.

Paratrapin ensimmäiset MM-kilpailut
5.-6.10. Lonato, Italia

Tuloksia la 6.10.

Trap PT2-kilpailu 125 kiekkoa + finaali: 1) Vesa Järvinen Suomi 43 (109), 2) Saverio Cuciti Italia 42 (113), 3) Raffaele Talamo Italia 30 (110), 4) Ignacio Oloriz Sanz Espanja 25 (108), 5) Alessandro Spagnoli Italia 21 (111), 6) Cyril Delubac Ranska 17 (106). 17 osanottajaa.

Trap PT1-kilpailu 125 kiekkoa + finaali: 1) Scottie Brydon Australia 36 (102), 2) Oreste Lai Italia 31 (104), 3) Neofytos Nikolaou Kypros 25 (100), 4) Allan Ritchie Iso-Britannia 21 (99), 5) Paul Bailey Iso-Britannia 15 (99), 6) Juha Myllymäki Suomi 13 (98/uusinta 5), 7) Sid Goodwin 98/4. 16 osanottajaa.