Liina Laine Urheilukouluun: ”Vuodesta kaikki irti!”
15.10.2018 klo 14:04
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nyt jännittää, Liina Laine sanoi. (Kuvat: Lassi Palo)

Sporting-ampuja Liina Laine aloitti maanantaina varusmiespalveluksensa Puolustusvoimien Urheilukoulussa. ”Olen avoimin mielin, ja otan vuodesta kaiken irti”, hän sanoi juuri ennen ilmoittautumistaan.

Liina Laine on yksi kuudesta palveluksen aloittaneesta naisesta.

Kesälajien saapumiserä aloitti varusmiespalveluksensa tänään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingin Santahaminassa. Yhteensä Urheilukouluun valittiin 80 urheilijaa neljästätoista lajiryhmästä. Saapumiserään kuuluu 74 miesurheilijaa ja kuusi naisurheilijaa. Naisista viisi on urheiluampujia ja yksi yleisurheilija.

Ampumaurheilu on saapumiserän toiseksi suurin lajiryhmä. Suurin on yleisurheilu (25).

Salon Seudun Ampujia edustava Liina Laine, 19, on yksi ampumaurheilijoista.

– En voi kieltää, etteikö jännittäisi. Jännitys on kuitenkin hyvää ja innostunutta. Tämä on jännä päivä ja varmasti jännä vuosikin, hän sanoi Urheilukoulun valmennuskeskuksessa tehdyssä haastattelussa.

– Olen halunnut armeijaan jo pitkään, ja haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti sekä urheilijana että ampumaurheilijana. Vuosi Urheilukoulussa varmasti tukee tätä tavoitettani. Olen avoimin mielin, ja otan kaiken uuden innostuneena vastaan.

Salolainen Laine kirjoitti ylioppilaaksi viime keväänä.

– Minulla ei ole vielä opiskelupaikkaa. Kiinnostuksen kohteita on paljon. Katsotaan mihin tie vie, hän hymyili.

Laine on kolmas sporting-ampuja Urheilukoulussa.

– Seuraan nyt Juha Mannisen ja Juhani Moilasen jalanjälkiä ja yritän pitää heidän saappaansa täynnä. He eivät jättäneet rimaa kovin alas.

Laineen mielestä viisi naisampujaa Urheilukoulussa on ”hieno juttu”:

– En tunne vielä muita, mutta olen varma, että tutustun heihin nopeasti ja meillä on täällä hyvä porukka. Tutustun varmasti myös pääkaupunkiimme ja sen metroon, jota en ole vielä käyttänyt, hän naurahti.

Laine kokeili ammuntaa ensimmäisen kerran kahdeksanvuotiaana. Ilmakiväärillä, hän kertoi. Haulikko astui kuvaan mukaan kolme vuotta sitten ja varsin hyvällä menestyksellä: Laineella on nyt plakkarissaan maailmancupin kakkossija ja kaksi EM-mitalia sekä kuusi tänä vuonna voitettua Suomen mestaruutta ja ykkössija naisten rankingissa.

– Olen mennyt paljon eteenpäin. Tavoitteenani on kehittyä kansainväliselle huipulle muutaman vuoden aikana. Siksi haluan saada tästä Urheilukoulun vuodesta kaiken mahdollisen irti. Haluan oppia uutta, saada vinkkejä ja vuorovaikutusta muiden lajien urheilijoiden kanssa. Olen avoimin mielin, Ville Hirvosen valmennettava sanoi.

Myös Sami Aaltonen, Heidi Hämäläinen, Jenna Kuisma, Sonja Siitonen ja Henna Viljanen saapuivat aurinkoiseen ”Santikseen” hymy kasvoillaan.

– Hyvillä mielin ollaan, he ehtivät sanoa ennen kuin menivät auditorioon ilmoittautumaan.

Kaartin jääkärirykmenttiin IV/18 valitut urheiluampujat
Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat)
Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille)
Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura)
Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat).
Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening)
Otto-Ilmari Kutila (Lounais-Hämeen Ampujat)
Liina Laine (Salon Seudun Ampujat)
Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening)
Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat)
Sonja Siitonen (Simpeleen Hahlo)
Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening)