Suomi neljäs EYL-finaalin alkulohkossaan
20.10.2018 klo 20:44
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Riku Koskela ampui kaikki kolme Suomen ottelua. (Kuva: Lassi Palo)

Suomi sijoittui Euroopan nuorten liigan finaalin ilmakiväärin alkulohkossaan neljänneksi, kun toinen kilpailupäivä ammuttiin Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa. Suomi ei päässyt huomenna ammuttaviin mitaliotteluihin.

Euroopan nuorten liigan (European Youth League) finaali järjestetään tänä viikonloppuna Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa. EYL:ään saavat osallistua 14–18-vuotiaat urheiluampujat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

Suomella oli joukkue ilmakiväärissä. Se hävisi eilen avausottelunsa Serbiaa vastaan 6-18. Tänään olivat vastassa Unkari ja Ruotsi. Ottelu Unkaria vastaan päättyi tasan 12-12 (shoot off Unkarille 2-1), ja Ruotsi voitti Suomen 19-5. Suomi sijoittui alkulohkossaan neljänneksi, mikä tarkoitti sitä, että se ei päässyt huomenna ammuttaviin mitaliotteluihin.

Neljän joukkueen alkulohkoja oli kaksi, ja niiden ykköset menivät kultamitaliotteluun ja kakkoset pronssimitaliotteluun. Ilmakiväärin toisessa lohkossa ampuivat Italia, Itävalta, Puola ja Venäjä. Ilmakiväärin voitosta kilpailevat huomenna Serbia ja Venäjä sekä pronssista Ruotsi ja Italia.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävään EYL:n finaaliin osallistuu isäntämaan lisäksi kaksitoista maata. Kolmella maalla on joukkueet sekä ilmakiväärissä että ilmapistoolissa. Ne ovat Italia, Puola ja Venäjä.

EYL:n finaali (ilmakivääri ja -pistooli)
18.-21.10. Kisakallion urheiluopisto, Lohja

Ilmakivääri

Suomen ottelut: Suomi – Serbia 6-18, Suomi – Unkari 12-12/uusinta 1-2, Suomi – Ruotsi 5-19.

Suomen joukkue: Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Elli Männistö (Punkalaitumen Kunto), Luukas Koota (Esbo Skytteförening), Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Riku Laitinen (Haapajärven Ampumaseura)

Alkulohkot

Ilmakivääri
Lohko 1: 1) Serbia, 2) Ruotsi, 3) Unkari, 4) Suomi.
Lohko 2: 1) Venäjä, 2) Italia, 3) Puola, 4) Itävalta.

Ilmapistooli
Lohko 1: 1) Ukraina, 2) Tshekki, 3) Ranska, 4) Puola.
Lohko 2: 1) Venäjä, 2) Italia, 3) Liettua, 4) Latvia.

Su 21.10.

Ilmakivääri
Klo 10.00 Pronssimitaliottelu: Ruotsi – Italia
Klo 12.00 Kultamitaliottelu: Serbia – Venäjä

Ilmapistooli
Klo 9.00 Pronssimitaliottelu: Italia – Tshekki
Klo 11.00 Kultamitaliottelu: Venäjä – Ukraina

Kaikki tulokset: https://www.ksf.idrott.fi/eyl2018/