EYL:n voitot Ukrainalle ja Venäjälle
21.10.2018 klo 13:20
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vladimir Lisin (vas.), Pekka Kuusisto ja Georg-Peter Björqvist ilmakiväärin palkintojenjaossa. (Kuvat: Lassi Palo)

Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) puheenjohtaja Vladimir Lisin jakoi palkinnot, kun Venäjä voitti ilmakiväärin ja Ukraina ilmapistoolin Euroopan nuorten liigan finaalissa Lohjan Kisakalliossa. ”Tämä on hyvä ja mielenkiintoinen kilpailu”, Lisin sanoi.

Euroopan nuorten liigan (European Youth League) finaalitapahtuma päättyi sunnuntaina Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa jännittäviin mitaliotteluihin.

Ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa ammuttiin perjantaina ja lauantaina kaksi neljän joukkueen alkulohkoa. Niiden ykköset menivät sunnuntain kultamitali- ja kakkoset pronssimitaliotteluihin. Mitaliotteluissa kukin ampuja ampui 20 laukausta, ja jokaisesta voitetusta laukauksesta sai kaksi pistettä. Tasatuloksesta sai pisteen.

Anne Lantee, Vladimir Lisin ja Anna Leschchikova ilmapistoolin palkintojeniaossa.

Ilmakiväärin voiton vei Venäjä, kun se oli Serbiaa parempi pistein 74-46. Italia voitti pronssiottelussa Ruotsin 61-59. Ilmapistoolin ykkönen oli Ukraina. Se voitti kultamitaliottelussa Venäjän selkein numeroin 73-47. Tshekki sai pronssia voitettuaan Italian uusinnassa 3-0. Uusintaan mentiin, kun maat ampuivat ensin tasatuloksen 60-60.

– Tämä on hyvä ja mielenkiintoinen kilpailu nuorille ampumaurheilijoille. Uusia sukupolvia kasvaa, ja ne tarvitsevat uusia kilpailumuotoja. Tässä nuoret arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta ja voivat kilpailla ikäisiään vastaan, Lisin sanoi.

Kisakalliossa järjestetään ilma-aseiden EM-kilpailut vuonna 2021.

– Olosuhteet ja rata näyttävät hienoilta, Lisin hymyili.

Suomella oli joukkue EYL:n ilmakiväärissä, mutta se ei päässyt mitaliotteluihin, kun se sijoittui alkulohkossaan neljänneksi. Suomi hävisi Serbialle 6-18 ja Ruotsille 5-19. Ottelu Unkaria vastaan päättyi tasan 12-12, ja Unkari oli uusinnassa lopulta parempi pistein 2-1.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettyyn EYL:n finaaliin osallistui isäntämaan lisäksi kaksitoista maata. EYL on 14–18-vuotiaille urheiluampujille tarkoitettu joukkuekilpailu, jossa joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia.

EYL:n finaali (ilmakivääri ja -pistooli)
18.-21.10. Kisakallion urheiluopisto, Lohja

Mitaliottelut su 21.10.

Ilmakivääri
Kultamitaliottelu: Venäjä – Serbia 74-46
Pronssimitaliottelu: Italia – Ruotsi 61-59

Ilmapistooli
Kultamitaliottelu: Ukraina – Venäjä 73-47
Pronssimitaliottelu: Tshekki – Italia 60-60/uusinta 3-0

Alkulohkot

Ilmakivääri
Lohko 1: 1) Serbia, 2) Ruotsi, 3) Unkari, 4) Suomi.
Lohko 2: 1) Venäjä, 2) Italia, 3) Puola, 4) Itävalta.

Ilmapistooli
Lohko 1: 1) Ukraina, 2) Tshekki, 3) Ranska, 4) Puola.
Lohko 2: 1) Venäjä, 2) Italia, 3) Liettua, 4) Latvia.

Kaikki tulokset: https://www.ksf.idrott.fi/eyl2018/