Aleksi Leppä ampui ennätyksensä Unkarissa
24.11.2018 klo 17:15

Aleksi Leppä.

Vuoden ampumaurheilijaksi nimetty ja kaksi MM-kultaa syyskuussa voittanut Aleksi Leppä aloitti ilma-asekautensa mainiosti. Hän teki Unkarin Szekszardissa uuden ilmakiväärin ennätyksensä 627,3 pistettä.

Unkarin Szekszardissa jatkui lauantaina kansainvälinen ilma-asekilpailu Hungarian Open. Siihen osallistuu joukko suomalaisia kivääri- ja pistooliampujia. Kilpailu päättyy huomenna sunnuntaina.

Haminan Ampumaseuraa edustava Aleksi Leppä voitti miesten ilmakiväärin finaalin hyvällä tuloksella 250,0 pistettä. Hän teki peruskilpailussa uuden ennätyksensä 627,3, joka on 1,9 pistettä parempi kuin viime vuonna Azerbaidzhanissa tehty entinen ennätys. Lepän finaalitulos on myös hänen ennätyksensä.

Kyrkslätt Skytteföreningenin Jenna Kuisma tähtäsi tyttöjen ilmakiväärin peruskilpailussa 625,3 pistettä. Se oli peruskisan neljänneksi paras tulos ja jäi 1,1 pistettä hänen ennätyksestään.

Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura) sijoittui poikien ilmakiväärin finaalissa toiseksi tuloksellaan 246,9, joka on hänen ennätyksensä. Peruskisassa Kiuru teki tuloksen 620,2.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään ensi vuoden maaliskuussa (16.-25.3.) Kroatian Osijekissa. Suomalaisten ensimmäinen näyttökilpailu on Turussa kahden viikon kuluttua järjestettävät Kupittaan kisat.

Hungarian Openin tulokset löytyvät täältä.