Kivääriampujat Aleksi Lepän johdolla ennätyksiinsä
25.11.2018 klo 22:31
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaisten kivääriampujien hyvä vire jatkui sunnuntaina Unkarin Szekszardissa päättyneessä kansainvälisessä ilma-asekilpailussa.

Kuten eilen kerrottiin, Vuoden ampumaurheilijaksi nimetty ja kaksi MM-kultaa syyskuussa voittanut Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) aloitti ilma-asekautensa mainiosti. Hän teki Unkarin Szekszardissa uuden ilmakiväärin ennätyksensä 627,3 pistettä.

Lepän hyvä vire jatkui tänään, sillä hän kohensi ennätyksensä nyt lukemiin 628,7. Se oli peruskilpailun paras tulos. Eilisessä finaalissa Leppä teki myös ennätyksensä eli tuloksen 250,0.

Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura) tähtäsi miesten ilmakiväärissä ennätyksekseen 625,6, joka oli peruskisan neljänneksi paras tulos. Hän teki eilen poikien ilmakiväärin finaalissa ennätyksensä 246,9.

Naisten ilmakiväärissä Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) kohensi myös ennätystään, joka kirjataan nyt numeroin 626,4.

Leppä, Kiuru ja Hyrkäs eivät osallistuneet finaaleihin.

Kyrkslätt Skytteföreningenin kaksikko Henna Viljanen ja Jenna Kuisma ampuivat naisten ilmakiväärissä ennätyspisteensä 621,2 ja 620,7, jotka olivat yhdeksänneksi ja 11:nneksi parhaat tulokset.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään ensi vuoden maaliskuussa (16.-25.3.) Kroatian Osijekissa. Suomalaisten ensimmäinen näyttökilpailu on Turussa kahden viikon kuluttua järjestettävät Kupittaan kisat.

Hungarian Openin tulokset löytyvät täältä.