EM-näyttökisoilla avataan Kupittaan radat
7.12.2018 klo 22:19
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kupittaan kisat järjestetään viikonvaihteessa jo 46. kerran.

Turun Kupittaan ilma-aserata ponnistaa tässä viikonvaihteessa kansainväliselle tasolle. Ilma-aseiden kauden ensimmäinen EM-näyttökilpailu kisataan kokonaisuudessaan elektronisiin taululaitteisiin. Finaaliradalla on kahdeksan ja karsintakilpailun radalla peräti 40 modernia elektronista taululaitteistoa.

Turun Seudun Ampujat (TSA) on järjestänyt muutamia ilma-aseiden SM-kilpailuja. Silloin ratalaitteita on lainattu ainakin Merikarvialta, Kankaanpäästä, Tammisaaresta ja Salosta saakka. Omin ponnisteluin ja kaupungin avustuksella seuralla on nyt moderneilla laitteilla varustettu mainio kilpailu- ja harjoituspaikka.

Tämänkertaisissa Kupittaan kisoissa liipaistaan 256 suoritusta. Osanottajamäärä lienee tälläkin kerralla kotimaisten ilma-asekisojen suurin. SM-kilpailuissa on ilma-aselajeissa reilusti suurempi osanottajamäärä.

Lauantain ohjelmassa on naisten ja miesten ilmakivääri ja muiden sarjojen ilmapistooli. Sunnuntaina tähtäävät naiset ja miehet ilmapistoolein ja muissa sarjoissa kymppejä reijitetään ilmakiväärein.

TSA järjestää kisoihinsa liveseurannan. Se löytyy osoitteesta results.megalink.no

Lajien aikataulu löytyy Turun Seudun Ampujien sivuilta osoitteesta turunseudunampujat.fi

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Kroatian Osijekissa 16.-25. maaliskuuta.

Teksti: Matti Erkkilä
Kuva: Jarmo Engblom