Kolmelle urheiluampujalle URA:n opiskeluapuraha
13.12.2018 klo 15:41
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lari Pesonen.

Lari Pesonen, Annika Sihvonen ja Joni Stenström ovat saaneet Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) myöntämän opiskeluapurahan, jonka suuruus on 3000 euroa.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) myöntämien opiskeluapurahojen jakotilaisuus pidettiin torstaina Helsingissä. Säätiö jakoi apurahoja nyt jo 47. kerran. Opiskeluapurahoja jaettiin tänä vuonna yhteensä 300 000 euroa.

Opiskeluapurahan sai kaikkiaan 122 urheilijaa lukuvuodelle 2018-2019. Apurahan saajien joukossa on yksi olympiavoittaja ja lukuisia maailmanmestareita sekä jo uransa lopettaneita urheilijoita 45 eri lajista ja 12 eri urheiluakatemiasta.

Kolme urheiluampujaa sai 3000 euron opiskeluapurahan. He ovat kivääriampujat Annika Sihvonen ja Joni Stenström sekä skeet-ampuja Lari Pesonen.

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Sihvonen aloitti syksyllä opiskelut Helsingin oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

– Apuraha on todella hieno juttu ja iso apu elämisen kustannuksiin. Sen ansiosta voin keskittyä keväällä pääsääntöisesti ammuntaan muutamaa mielenkiintoista kurssia lukuun ottamatta, Sihvonen sanoi.

Stenström edustaa Raseborgs Skyttar -seuraa ja opiskelee valtiotieteitä Åbo Akademissa viidettä vuotta. Hän sai URA:n apurahan myös ensimmäisenä opiskeluvuonnaan.

Joni Stenström.

– Tosi kivaa, että sain apurahan, ja kyllähän se tuntuu lompakossa. Kolme tuhatta euroa on iso apu ainakin minulle. Sillä maksaa hyvin muutaman ulkomaan kisareissun, ja se antaa taloudellisesti pienen hengitysraon, valtiotieteiden kandidaatti sanoi tyytyväisenä.

Pesonen on Ilomantsin Erämiesten skeet-ampuja. Hän muutti syksyllä Helsinkiin ja opiskelee Metropolia ammattikorkeakoulussa maanmittausinsinööriksi ensimmäistä vuottaan.

– Apuraha on tosi iso apu ja oikein tervetullut, koska opiskelijana rahaa ei ikinä ole liikaa, Pesonen sanoi.

Kevään osuus URA-apurahasta (1500 euroa) on OKM:n urheilija-apurahaa vuodelle 2019 hakeneiden urheilijoiden kohdalla vielä ehdollinen.

URA perustettiin presidentti Urho Kekkosen toimesta vuonna 1972. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattienvalinnan ja ammattiin valmistautumisen hyväksi tehtävää työtä ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa lopettaneiden urheilijoiden koulutustausta.

URA:n opiskeluapurahat

Annika Sihvonen.

Ampumaurheilu
Lari Pesonen 3000 e
Annika Sihvonen 3000 e
Joni Stenström 3000 e