Cristian Frimanille vuoden kuudes SE-tulos
16.12.2018 klo 19:57
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Cristian Friman.

Uusi Suomen ennätys näki Esbo Träffen -kilpailussa päivänvalon, kun Cristian Friman ampui kansainvälisen tason tuloksen. Ilmakiväärin M20-sarjan SE kirjoitetaan nyt numeroin 627,5 pistettä.

Järjestävän seuran eli Esbo Skytteföreningenin kasvatti Cristian Friman paransi omissa nimissään ollutta aiempaa Suomen ennätystään 0,6 pisteellä. Entinen ennätys oli ammuttu tammikuussa Saksan Münchenissä H&N Cupissa.

– Tein syksyllä kovan fysiikkakauden, jonka seurauksena painoni on pudonnut viisi kiloa. Sen seurauksena asento on ollut epävarman tuntuinen erityisesti viimeksi kuluneiden kolmen viikon ajan, mikä myös on näkynyt tuloksissa, Friman sanoi.

– Erityisesti syvät kympit ovat loistaneet poissaolollaan. Tänään niitäkin alkoi löytyä ja ysejä oli vain kaksi. Ensi viikolla viimeistelemme takin sopivuuden Kurt Thunella Forssassa, jotta saisimme ilmakivääriammunnan hyvään tilaan ennen maaliskuussa järjestettäviä ilma-aseiden EM-kilpailuja. Tämä oli ensimmäinen ennätys kotiradallani tosi pitkään aikaan, väsynyt urheilija sanoi.

Tämä oli Frimanin kuudes SE-tulos tänä vuonna.

Myös M20-sarjan finaali ammuttiin Frimanin tahdissa seuratoveri Luukas Kootan seuratessa pisteen parin päässä. Koota teki perjantaina M16-sarjan SE:n.

Naisten pistoolin voittaja ratkaistiin tasaisen kilpailun jälkeen ”napakympeillä” Maarit Eskolan (PAS) ja järjestävän seuran Marika Röyhkiön välillä. Kulta meni Röyhkiölle.

Tukiammunnan kiväärin VT14-luokka oli suurin kultahippuluokka seitsemällä osanottajallaan. Voiton itselleen lohkaisi ennakkosuosikki Emma Malinen (KSF).

Lisää tietoa kilpailusta täällä.