Liikkuvassa maalissa EM-rajan ylityksiä
29.12.2018 klo 19:48
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kokemus oli valttia lauantaina Tampereella: Krister Holmberg (vas.) ja Vesa Saviahde. (Kuva: Ville Häyrinen)

Tampereella järjestetään viikonvaihteessa liikkuvan maalin Vuoden päätöskisa, joka on samalla näyttökilpailu maaliskuussa järjestettäviin ilma-aseiden EM-kilpailuihin. Avauspäivänä lauantaina nähtiin kuusi EM-tulosrajan ylitystä.

Tampereella kilpaillaan viikonloppuna liikkuvan maalin Vuoden päätöskisa. Se on myös EM-näyttökilpailu ilma-aseiden EM-kilpailuihin, jotka järjestetään 16.-25. maaliskuuta Kroatian Osijekissa.

Vuoden päätöskisassa rikottiin EM-tulosrajoja neljän miehen voimin. Kansainvälisen kilpauransa jo lopettaneet Vesa Saviahde (P-HA) ja Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) tekivät miesten 10m sekajuoksuissa parhaan tuloksen 385. Tulostasovaatimus EM-kisoihin on 380.

Miesten 10m normaalijuoksuissa parhaan tuloksen teki Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg, jonka tulos oli 577. Saviahde tähtäsi 575 pistettä, ja EM-tulosrajan (572) rikkoivat myös Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi (574) ja Tomi-Pekka Heikkilä (573).

Tulokset päivittyvät tänne. EM-tulostasovaatimukset täällä.