Heikki Lähdekorpi vahvassa vireessä Porissa
5.1.2019 klo 15:59
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heikki Lähdekorpi (vas.) ja Aaro Vuorimaa iloisina Porin avauspäivän jälkeen. (Kuva: Ville Häyrinen)

Heikki Lähdekorpi on vahvassa vireessä. Hän voitti liikkuvan maalin 10m normaali- ja sekajuoksut, kun Porissa annettiin lauantaina näyttöjä maaliskuun EM-kisoihin.

Satakunnan Ampujat (SA) järjestää viikonvaihteessa Porin talvikisat, joka on liikkuvan maalin kansallinen kilpailu. Se on samalla myös EM-näyttökilpailu. Ilma-aseiden EM-kisat ovat Kroatian Osijekissa 16.-25. maaliskuuta.

Lauantaina ammuttiin 10m normaali- ja sekajuoksut. Järjestävän seuran Heikki Lähdekorpi isännöi kisoja voittamalla molemmat lajit, kun hän ampui hyvät tulokset 586 ja 389. Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) sijoittui normaalijuoksuissa toiseksi (572) ja sekajuoksuissa kolmanneksi (374). Saman seuran Niklas Hyvärinen teki tulokset 564 ja 381 ja oli normaalijuoksuissa kolmas ja ”sekareissa” toinen.

– Heikki lähenteli SE:tä molemmissa lajeissa, mutta ennätysten tekeminen jäi vielä tulevaisuuteen, lajivalmentaja Ville Häyrinen sanoi.

Ampumaurheiluliiton asettamat EM-tulostasovaatimukset ovat 572 (nj) ja 380 (sj).

Poikien sarjassa Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa antoi myös vahvoja EM-näyttöjä, kun hän nakutti taululle tulokset 563 ja 377. Poikien EM-rajat ovat 555 ja 368.

Porin talvikisat jatkuu sunnuntaina samalla ohjelmalla kuin tänään. Liikkuvan maalin ampujat matkustavat keskiviikkona Pilsenin perinteiseen GP-kilpailuun.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.