Niklas Hyväriselle ensimmäinen miesten SM-kultamitali
9.2.2019 klo 17:07

Niklas Hyvärinen tuulettaa ensimmäistä miesten sarjan Suomen mestaruuttaan. (Kuva: Sami Heikkilä)

Niklas Hyvärinen saavutti ensimmäisen miesten SM-kultamitalinsa, kun hän oli ykkönen liikkuvan maalin 10m normaalijuoksuissa tänään Jurvassa.

Jurvassa järjestetään viikonloppuna 10m liikkuvan maalin SM-kilpailut. Tänään kilpailtiin normaalijuoksuissa, ja huomenna ovat vuorossa sekajuoksut.

Jurvan SM-kilpailut ovat viimeinen näyttökilpailu ilma-aseiden EM-kisoihin, jotka järjestetään 16.-25. maaliskuuta Kroatian Osijekissa. Suomen kivääri- ja pistooliampujat on jo nimetty EM-kisoihin. Liikkuvan maalin ampujat valitaan kisoihin Jurvan kisojen jälkeen.

Raseborgs Skyttar -seuran Niklas Hyvärinen voitti tänään miesten 10m normaalijuoksut. Tämä oli Hyvärisen, 30, ensimmäinen miesten sarjan Suomen mestaruus. Hän voitti kultamitaliottelussa seuratoverinsa Krister Holmbergin 6-4. Holmberg ampui Tomi-Pekka Heikkilän (Kymppi 64) kanssa peruskisan parhaan tuloksen 571. Hyvärisen peruskisan tulos oli 569.

– Tuntuu hyvältä, eka kultamitali miesten sarjassa! Hitaat juoksut menivät huonosti, mutta onneksi sain pakan kasaan ja nopeat pystyin ampumaan ookoo, vaikka syke oli korkea, Hyvärinen kertoi.

– ”Medalmatsit” tuntuivat koko ajan paremmilta kisan edetessä. Hitaiden jälkeen en olisi uskonut, että päivä päättyy näin.

Pronssiottelussa kohtasivat kansainvälisen kilpauransa jo lopettaneet Tomi-Pekka Heikkilä ja Pohjois-Hämeen Ampujien Vesa Saviahde. Saviahde oli Heikkilää parempi numeroin 6-4. Heikkilä päätti kansainvälisen uransa Etelä-Koreassa viime syyskuussa voittamaansa MM-kultamitaliin.

Ampumaurheiluliiton asettamat EM-tulostasovaatimukset ovat miesten sarjassa 572 (nj) ja 380 (sj) sekä poikien sarjassa 555 (nj) ja 368 (sj). Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa voitti M18-sarjan SM-kultaa tuloksellaan 568.

Joukkuekilpailun kolme parasta.

Kangasalan Kymppi 64 voitti Y-sarjan joukkuekilpailun 29 pisteen erolla Raseborgs Skyttareen. Kultamitalijoukkueessa ampuivat Heikkilän veljekset Tomi-Pekka (571), Sami (565) ja Mika (551).

Liikkuvan maalin SM-kilpailut
9.-10.2. Jurva

Tuloksia la 9.2.

Miesten 10m normaalijuoksut
Peruskilpailu: 1) Krister Holmberg RS 571, 2) Tomi-Pekka Heikkilä K-64 571, 3) Niklas Hyvärinen RS 569, 4) Vesa Saviahde PHA 566, 5) Heikki Lähdekorpi SA 566, 6) Sami Heikkilä K-64 565, 7) Markku Jetsonen KAMS 558, 8) Tarmo Koskela BSPA 553. 26 osanottajaa.

Välierät: Holmberg – Saviahde 6-1, Hyvärinen – T-P Heikkilä 8-6
Pronssimitaliottelu: Saviahde – T-P Heikkilä 6-4
Kultamitaliottelu: Hyvärinen – Holmberg 6-4

Naisten 10m normaalijuoksut: 1) Marika Karisjoki TSA 530, 2) Krista Wegelius TuulA 418.

N20: 1) Anni Huttunen KAMS 477.

N16: 1) Ida Heikkilä KeuSA 496.

M18: 1) Aaro Vuorimaa LSA 568, 2) Mikko Hakala K-64 522, 3) Ville Koskinen TSA 508, 4) Mikko Ketola SA 474.

M16: 1) Toni Annala JjA 527.

Joukkuekilpailu, Y: 1) Kymppi 64 1687, 2) RS 1658, 3) ESA 1622, 4) LSA 1593, 5) KAMS 1548, 6) SSG 1522.