Delhin maailmancup: Aleksi Leppä ilmakiväärin 35:s
25.2.2019 klo 12:55

Aleksi Leppä sijoittui miesten ilmakiväärissä 35:nneksi, kun vuoden ensimmäisen maailmancupin kilpailutapahtumat jatkuivat maanantaina Intian Delhissä. Joni Stenström oli 37:s ja Juho Kurki 50:s. Annika Sihvonen eteni naisten 50m pienoiskiväärin asentokisan karsinnasta tiistain varsinaiseen kilpailuun.

Intian Delhissä oli maanantaina Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupin kolmas kisapäivä. Viisi suomalaista kivääriampujaa jatkoi urakointiaan vuoden ensimmäisessä maailmancupissa: kolme miestä 10m ilmakiväärissä ja kaksi naista 50m pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnassa.

Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) tähtäsi ilmakiväärissä 624,3 pistettä (103,7+105,4+104,2+103,9+103,9+103,2), joilla hän sijoittui 35:nneksi.

– Ammunta tuntui todella hyvältä. Vähän jäi harmittamaan, että en saanut ihan parasta irti. Pääsin kuitenkin omalle tasolleni, Leppä sanoi.

Joni Stenström (Raseborgs Skyttar) teki kauden parhaan tuloksensa 624,1 pistettä (104,2+105,0+104,9+104,0+101,4+104,6). Se oikeutti 37. sijaan.

– Kauden parhaaseen tulokseen saa kai olla tyytyväinen. Suunnitelma ja toteuttaminen olivat erinomaista yhtä sarjaa lukuunottamatta, kun ajatus karkasi liikaa tuloksentekoon. Oli kuitenkin hyvä, että sain juonenpäästä kiinni jälleen viimeistä sarjaa varten. Tästä on hyvää jatkaa kevään kisoihin, Stenström summasi.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki oli 50:s tuloksellaan 622,3 (101,6+105,6+104,7+103,2+102,8+104,4). Osa kisasta oli Kurjen mukaan ”sellaista kuin sen pitäisikin olla”.

– Mutta osa oli sitten samanlaista vaisua kuin ”imppari” on koko kauden ajan ollut, hän sanoi.

Finaaliraja oli 628,4. Kiinan Liu Yukun teki peruskilpailun parhaan tuloksen 630,1.

Venäjän Sergei Kamenski jatkoi finaalissa vahvoja suorituksiaan. Hän sijoittui eilen pienoiskiväärin asentokilpailussa toiseksi, ja nyt tuli ilmakiväärin ykkössija. Kamenski oli saavuttanut olympiamaapaikan Tokioon viime syksyn MM-kilpailuissa, kuten kolmanneksi sijoittunut Kiinan Hui Zicheng.

Delhin kilpailussa oli jaossa oli kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020. Ne menivät kisan kakkoselle, Kiinan Liu Yukunille, ja neljänneksi sijoittuneelle Itävallan Martin Strempflille.

Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) teki naisten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls karsinnassa tuloksen 1147 (polvi 378, makuu 386, pysty 383), jolla hän oli eränsä 30:s. Annika Sihvosen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura) tulos oli 1148 (373+393+382). Hän oli erässään 32:s. Sihvonen pääsi tiistain varsinaiseen kilpailuun.

Iranin Elaheh Ahmadi sivusi ensimmäisessä erässä ME:tä tuloksellaan 1180. Kiinan Shi Mengyao oli myös hirmuvireessä, sillä hän kohensi toisessa erässä ennätyksen 1182 pisteeseen.

Delhissä kilpailee tiistaina yksi suomalainen eli Sihvonen naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa.

Delhin maailmancupin viimeinen kisapäivä on keskiviikko 27. helmikuuta, jolloin ammutaan ilmakiväärin ja -pistoolin parikilpailut.

ISSF:n maailmancup (kivääri ja pistooli)
20.-28.2. Delhi, Intia

Suomalaislajien tuloksia ma 25.2.

Miesten 10m ilmakivääri 60 ls + finaali: 1) Sergei Kamenski Venäjä 249,4 (628,8), 2) Liu Yukun Kiina 247,0 (630,1), 3) Hui Zicheng Kiina 225,9 (629,3), 4) Martin Strempfl Itävalta 205,6 (629,2), 5) Andre Link Saksa 185,0 (628,8), 6) Kirill Grigorian Venäjä 162,8 (628,5), 7) Naoya Okada Japani 142,8 (628,6), 8) Amir Nekounam Iran 121,7 (628,4), … 35) Aleksi Leppä 624,3, … 37) Joni Stenström 624,1, … 50) Juho Kurki 622,3. 95 osanottajaa.

Naisten 50m pienoiskivääri 3×40 ls, karsinta: Annika Sihvonen 1148, Emmi Hyrkäs 1147. Sihvonen pääsi tiistain varsinaiseen kilpailuun.

Lisää tietoa kilpailusta ja kaikki tulokset löydät täältä.