Delhin maailmancup päättyi: Suomi jäi täpärästi parikisan finaalista
27.2.2019 klo 10:06

Emmi Hyrkäs ja Aleksi Leppä hyvin sujuneen parikilpailun jälkeen. (Kuva: Joni Stenström)

Suomi jäi täpärästi ilmakiväärin parikilpailun finaalista, kun Intian Delhissä järjestetty maailmancup päättyi keskiviikkona. Suomen pari Aleksi Leppä – Emmi Hyrkäs ampui hienosti sijoittuen 54 joukkueen kisassa kuudenneksi. Viiden parhaan finaaliin mentiin 0,1 pistettä paremmalla tuloksella.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup Intian Delhissä päättyi keskiviikkona. Päätöspäivänä ammuttiin ilmakiväärin ja -pistoolin parikilpailut. Suomen joukkueet ilmakiväärin parikisassa olivat Suomi 1 (Aleksi Leppä – Emmi Hyrkäs) ja Suomi 2 (Juho Kurki – Annika Sihvonen).

Suomi 1 kamppaili viimeiseen asti finaalipaikasta. Se ampui peruskilpailussa 836,4 pistettä, kun finaaliraja oli vain 0,1 pistettä parempi. Peruskilpailussa viidenneksi sijoittunut Etelä-Korea 1 teki tuloksen 836,5. Suomi 1 sijoittui kuudenneksi.

Lepän ja Hyrkäksen yhteistulos on suomalaisittain paras, mitä parikilpailussa on tehty. Lepän tulos oli 418,6 ja Hyrkäksen 417,8.

– Tänään sain ilmakiväärin kulkemaan. Pito ei ollut paras, mutta muuten ammunta toimi hyvin, Leppä sanoi tyytyväisenä.

– Mutta kyllähän se harmittaa, että finaalipaikka jäi niin lähelle! Minullakin oli yksi 10,0 pisteen tulos viimeisessä sarjassa. Kuvittelin sen olevan hyvä laukaus.

Lepän mukaan hänen maailmancup-kilpailunsa meni ”kohtuullisesti”.

– Vähän jäi pienoiskivääri harmittamaan, en saanut makuuta kulkemaan yhtään. Muuten olen ihan tyytyväinen kisoihin.

Hyrkäs puolestaan totesi, että parikisa meni hyvin:

– Sain pidettyä ammunnan aika hyvin kasassa, vaikka jännittikin paljon. Olisi ollut kiva päästä ampumaan finaalia, mutta olen tyytyväinen Aleksin ja minun suoritukseen, hän sanoi.

Parikilpailun peruskilpailussa joukkueen molemmat ampujat ampuvat 40 laukausta, ja viisi parasta joukkuetta etenee finaaliin. Kiina 2 (Zhao Ruozhu – Liu Yukun) teki peruskilpailun parhaan tuloksen 841,1. Zhaon tulos oli 424,1 ja Liun 417,0.

Suomi 2:n tulos oli 829,4, joka oikeutti 36. sijaan. Sihvonen tähtäsi 417,5 ja Kurki 411,9 pistettä.

Kiina 2 vei lopulta myös finaalissa voiton. Sen kultamitalitulos oli 503,6, joka on uusi maailmanennätys. Romania rikkoi aasialaisrintaman kiilaten toiseksi Kiinan ja kolmanneksi sijoittuneen Etelä-Korean väliin.

ISSF:n maailmancup (kivääri ja pistooli)
20.-28.2. Delhi, Intia

Tuloksia ke 27.2.

10m ilmakiväärin parikilpailu + finaali: 1) Kiina 2 503,6/ME (841,1), 2) Romania 1 496,2 (836,9), 3) Etelä-Korea 1 433,4 (836,5), 4) Kiina 1 392,0 (838,7), 5) Etelä-Korea 2 349,0 (836,7), 6) Suomi 1 836,4, … 36) Suomi 2 829,4. 54 joukkuetta.

Kaikki tulokset ja lisää tietoa kilpailusta täällä.