Ilma-aseiden EM-kilpailut alkavat viikonloppuna Kroatiassa
12.3.2019 klo 08:16
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilma-aseiden EM-kilpailut alkavat viikonvaihteessa Kroatian Osijekissa. Suomen joukkueessa on neljätoista urheilijaa.

Kroatian Osijekissa järjestettävien ilma-aseiden EM-kilpailujen avajaiset ovat ensi sunnuntaina, ja kisatapahtumat pääsevät vauhtiin viikon kuluttua maanantaina. Viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai 24. maaliskuuta.

Suomen EM-joukkueessa on neljätoista urheilijaa: yhdeksän kivääriampujaa, yksi pistooliampuja ja neljä liikkuvan maalin ampujaa. Suomella on täydet joukkueet eli kolme ampujaa naisten ja tyttöjen ilmakiväärissä sekä miesten liikkuvassa maalissa.

Osijekin EM-kilpailuihin osallistuu kaikkiaan 46 maata ja 582 urheilijaa. Suurimmat joukkueet ovat Venäjällä (36 urheilijaa), Unkarilla (32) ja Saksalla (27).

Vuosi sitten Unkarin Györissä järjestetyissä EM-kilpailussa Suomi saavutti kaksi mitalia, kun tytöt ampuivat ilmakiväärin joukkuekilpailussa hopeaa ja liikkuvan maalin miehet normaalijuoksujen joukkuepronssia. Cristian Friman oli poikien ilmakiväärissä neljäs.

Osijekin EM-kilpailuissa ei ole jaossa olympiamaapaikkoja Tokioon 2020.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
16.-25.3. Osijek, Kroatia

10m ilmakivääri (9)
Miehet: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura)
Naiset: Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Anna-Maria Siivonen (Turun Seudun Ampujat), Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura)
Pojat: Cristian Friman (Esbo Skytteförening)
Tytöt: Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat), Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening)

10m ilmapistooli (1)
Miehet: Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat)

10m liikkuva maali (4):
Miehet: Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar), Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat)
Pojat: Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat)

Lisää tietoa kilpailuista täällä.