EM-Osijek: Aaro Vuorimaalle pronssia poikien liikkuvassa maalissa
20.3.2019 klo 13:56

Aaro Vuorimaa EM-pronssimitalituuletus. (Kuvat: Lassi Palo)

Aaro Vuorimaa sijoittui poikien liikkuvan maalin sekajuoksuissa kolmannneksi, kun ilma-aseiden EM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona Kroatian Osijekissa.

Viimeinen kisalaukaus ja mitali on varma.

Kroatian Osijekissa järjestettävissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa oli keskiviikkona kolmas kilpailupäivä. Radalla nähtiin yksi suomalainen: Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) poikien 10m liikkuvan maalin sekajuoksuissa.

Vuorimaa, 16, osallistuu nyt ensimmäisen kerran kansainvälisiin arvokisoihin. Ensimmäinen arvokisastartti tuotti 375 pistettä (190+185), joilla hän sijoittui hienosti kolmanneksi. Vuorimaa jäi viime vuonna tekemästään ennätyksestä kolme pistettä.

Vuorimaa oli ensimmäisen puolikkaan jälkeen tasapisteissä Ukrainan Danilo Danilenkon kanssa. Armenian Hovhannes Margaryan oli kolmantena 188 pisteellään. Toisella puoliskolla jännitys vei Vuorimaalta pisteitä:

– Onneksi pisteet riittivät mitaliin. Tämä oli nyt tällainen oppireissu ja ”harjoottelukisa”, runsaan kolmen vuoden ajan ampunut Vuorimaa sanoi.

– Kyllä siinä pieni hiki tuli, hän naurahti kisan jälkeen ja pyyhki hikeä otsaltaan.

Danilenko voitti Euroopan mestaruuden 379 pisteellään, ja Margaryan sai hopeaa (378). Ukraina voitti joukkuekilpailun.

Vuorimaan EM-kisaurakka jatkuu huomenna torstaina, kun vuorossa ovat normaalijuoksut.

Vuorimaan pronssi oli Suomen neljäs mitali Osijekin ilma-aseiden EM-kilpailuissa. Krister Holmberg voitti eilen miesten sekajuoksujen EM-kultaa, ja Suomen miesten liikkuvan joukkue sai hopeaa ja pronssia joukkuekisoista.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
16.-25.3. Osijek, Kroatia

Suomalaiset to 21.3.

Miesten 10m ilmakivääri: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura)
Naisten 10m ilmakivääri: Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Anna-Maria Siivonen (Turun Seudun Ampujat), Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura)
Miesten 10m ilmapistooli: Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat)
Poikien 10m liikkuva maali, normaalijuoksut: Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat)

Suomalaislajien tuloksia ke 20.3.

Poikien 10m liikkuva maali, sekajuoksut: 1) Danilo Danilenko Ukraina 379, 2) Hovhannes Margaryan Armenia 378, 3) Aaro Vuorimaa Suomi 375, 4) Roman Tovstopiat Ukraina 373. 15 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Ukraina 1119, 2) Venäjä 1076, 3) Unkari 1037.