Meksikon maailmancup: Marjut Heinonen naisten skeetissä 19:ntenä
24.3.2019 klo 01:19
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen on naisten skeetissä 19. sijalla, kun haulikkolajien maailmancup jatkui lauantaina Meksikon Acapulcossa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup jatkui kahden päivän tauon jälkeen lauantaina Meksikon Acapulcossa. Naisten skeetissä ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) jatkaa kilpailua 19. sijalta rikottuaan 68 kiekkoa (22+22+24). Kilpailun kärjessä on tuloksen 74 tehnyt Kiinan Zhang Heng. Uuden-Seelannin Chloe Tipple ja Yhdysvaltain Samantha Simonton ovat tuloksessa 73.

Meksikossa on jaossa kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 eli kaksi kussakin henkilökohtaisessa lajissa. Naisten skeetissä olympiamaapaikan ovat jo saavuttaneet Francisca Crovetto Chadid (Chile), Natalia Vinogradova (Venäjä) ja Danka Bartekova (Slovakia) sekä Yhdysvaltain Caitlin Connor ja Kimberly Rhode, jolla on jo kuusi olympiamitalia. Kolme niistä on kultaisia (Atlanta, Ateena ja Lontoo).

Maapaikan saavuttaneista Acapulcossa ovat mukana Crovetto Chadid ja Rhode. Henkilökohtaisissa lajeissa voi olla enintään kaksi saman maan urheilijaa.

Naisten skeet päättyy huomenna, jolloin ammutaan viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali. Huomenna on myös miesten skeetin ensimmäinen kisapäivä. Suomalaisista mukana ovat Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Meksikon maailmancupiin osallistuu kaikkiaan 351 urheilijaa, jotka edustavat 61 maata. Cupin viimeinen laji eli miesten skeet päättyy maanantaina.

ISSF:n maailmancup (haulikko)
15.-26.3. Acapulco, Meksiko

Tilanteita la 23.3.

Naisten skeet, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (75/125 kiekkoa): 1) Zhang Heng Kiina 74, 2) Chloe Tipple Uusi-Seelanti 73, 3) Samantha Simonton Yhdysvallat 73, … 19) Marjut Heinonen 68. 49 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.