Meksikon maailmancup: Marjut Heinonen naisten skeetin 20:s
25.3.2019 klo 01:31
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen.

Marjut Heinonen on sijoittunut naisten skeetissä 20:nneksi haulikkolajien maailmancupissa Meksikon Acapulcossa. Oskari Kössi on parhaana suomalaisena 35:ntena miesten skeetissä ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupissa Meksikon Acapulcossa ammuttiin sunnuntaina naisten skeetin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali sekä miesten skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) sijoittui naisten skeetissä 20:nneksi rikottuaan 113 kiekkoa (22+22+24+24+21). Kahden naisen finaaliuusintaan mentiin tuloksella 118.

– Ammuin kaksi hyvää sarjaa, joista toinen tuli ensimmäisen päivän viimeiseen sarjaan erittäin tuulisissa olosuhteiissa. Kokonaisuudessaan tuli liian paljon ”helppoja” pummeja, joten eiköhän käyvä taas kurkistaan peiliin ja meleko syvälle, Heinonen kommentoi kilpailuaan.

Heinonen kilpailee seuraavan kerran Al Ainin maailmancupissa, joka on 5.-16. huhtikuuta.

Peruskilpailun kärjessä olivat uuden ME-tuloksen 123 tehneet Yhdysvaltain Samantha Simonton ja Kiinan Zhang Heng.  He paransivat Yhdysvaltain Kimberly Rhoden nimissä ollut maailmanennätystä yhdellä kiekolla. Simonton teki myös tyttöjen ME:n.

Finaalissa voiton vei Rhode, joka teki tuloksen 57/60. Häi jäi nimissään olevasta finaali-ME:stä yhden kiekon. Uuden-Seelannin Chloe Tipple oli toinen ja Kiinan Donglian Zhang  kolmas. Zhang Heng sijoittui neljänneksi ja Simonton viidenneksi.

Meksikossa on jaossa kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 eli kaksi kussakin henkilökohtaisessa lajissa. Naisten skeetissä olympiamaapaikan olivat ennen Acapulcoa saavuttaneet Francisca Crovetto Chadid (Chile), Natalia Vinogradova (Venäjä) ja Danka Bartekova (Slovakia) sekä Yhdysvaltain Caitlin Connor ja Kimberly Rhode.

Maapaikan saavuttaneista Acapulcossa olivat mukana Crovetto Chadid ja Rhode, jolla on jo kuusi olympiamitalia. Kolme niistä on kultaisia (Atlanta, Ateena ja Lontoo). Crovetto Chadid sijoittui nyt 29:nneksi ja Rhode siis voitti.

Acapulcon kaksi olympiamaapaikkaa meni kisan kakkoselle ja kolmoselle eli Tipplelle ja Donglian Zhangille.

Sunnuntaina ammuttiin siis myös miesten skeetin ensimmäinen kisapäivä (50/125 kiekkoa). Suomalaisista mukana ovat Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Kössin tulos oli 47 (23+24), Pesosen 46 (23+23) ja Takasen 46 (23+23). Suomalaisten sijoitukset tasaisessa kilpailussa ovat ensimmäisen päivän jälkeen 35, 49 ja 52.

Kilpailun kärjessä olevat Mansour Al Rashedi (Kuwait), Eric Delaunay (Ranska), Vincent Hancock (Yhdysvallat) ja Nikolaos Mavrommatis (Kreikka) rikkoivat kaikki 50 kiekkoa. Hancockilla on jo olympiamaapaikka.

Miesten skeet on Acapulcon maailmancupin viimeinen laji. Se päättyy huomenna, jolloin ammutaan viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

ISSF:n maailmancup (haulikko)
15.-26.3. Acapulco, Meksiko

Tuloksia ja tilanteita su 24.3.

Naisten skeet 125 kiekkoa + finaali: 1) Kimberly Rhode Yhdysvallat 57 (121), 2) Chloe Tipple Uusi-Seelanti 48 (121), 3) Donglian Zhang Kiina 42 (119), 4) Zhang Heng Kiina 32 (123/ME), 5) Samantha Simonton Yhdysvallat 25 (123/ME), 6) Amber Hill Iso-Britannia 17 (118/uusinta 4), 7) Agnieszka Sieracka Puola 118/3, … 20) Marjut Heinonen 113. 49 osanottajaa.

Miesten skeet, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (50/125 kiekkoa): 1) Mansour Al Rashedi Kuwait, Eric Delaunay Ranska, Vincent Hancock Yhdysvallat, Nikolaos Mavrommatis Kreikka 50, … 35) Oskari Kössi 47, … 49) Lari Pesonen 46, … 52) Tommi Takanen 46. 95 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.