Sporting-ampujille menestystä Kyproksen maailmancupista
30.3.2019 klo 19:44

Suomalaiset sporting-ampujat ovat menestyneet mainiosti Kyproksen Larnakassa järjestetyssä maailmancupissa.

Sportingin maailmancup on järjestetty Kyproksen Larnakassa. Suomalaiset menestyivät mainiosti saavuttaen useita mitalisijoja. Liina Laine sijoittui naisten kilpailussa kolmanneksi tuloksellaan 155. Venäjä nappasi kaksoisvoiton, kun Inna Alexandrovna voitti ja Aigul Mubarashkina oli toinen. Heidän tuloksensa olivat 169 ja 164.

Laine oli toisen kilpailupäivän jälkeen varsin tyytyväinen. Alla oli tiukka leiritys ja parin viikon aikana laukauksia oli tullut reilu 2500. Herkkyys ei ollut kisassa, eteenkään ensimmäisenä päivänä optimaalinen, mutta tämä oli hyvä treeni ja tuo kesää varten tarvittavaa varmuutta, kommentoi Laine suoritustaan.

– Toisena päivänä radat olivat haastavampia ja sain kuitenkin ammuttua paremman tuloksen, jota myöten sijoitus myös nousi pari pykälää, hymyili onnellinen mitalisti päivän jälkeen. Naisten sarjassa oli mukana 15 ampujaa.

Roope Tapper teki miesten kilpailussa tuloksen 180 ja oli kuudes. Voitto meni tässäkin Venäjälle, kun Dmitri Morun oli ykkönen (185).

Nuorten sarjassa oli mukana seitsemän ampujaa, joista kuusi oli Suomesta. Voiton vei tällä kertaa Matias Blomster 172 kiekolla ja hyvänä kakkosena tasatuloksella pronssimitalistin kanssa Jarkko Rissanen. Uusinnassa pronssille jäi tällä kertaa Oliver Ojansuu, joilla molemmilla peruskilpailun tulos oli 168 kiekkoa. Uusinnassa Rissanen sai 23 kiekkoa ja Ojansuu 22 kiekkoa.

Juha Kytömaa oli Senior-sarjan ykkönen (167).

Maailmancup kiertue jatkuu sunnuntaina ja maanantaina Kyproksella Compak Sporting -kilpailulla.