Ilmaolympiapistoolissa uusi naisten SE Ella Hakalalle
31.3.2019 klo 22:41
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ella Hakala koristeli vajaan vuoden ilmaolympiapistooliharjoittelun jälkeen naisten SE-lukemat 563 pisteeseen.

Ilmaolympiapistoolin SM-kilpailut Ikaalisissa jatkuivat sunnuntaina ikäkausisarjojen kilpailuilla. Päivän hurjimmasta tuloksesta vastasi Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran nuori Ella Hakala, joka kaunisteli N20-sarjan ja samalla myös N-sarjan SE-lukemat uudelle kymmenluvulle, tulokseen 563 pistettä.

Teksti: Mika Vuolle
Kuvat: Mika Vuolle, Pirjo Leinonen

Ilmaolympiapistoolia Ella Hakala, 14, on ampunut ilmapistoolin ohella viime vuoden toukokuusta lähtien.

– Tämä on rennompaa, ei tarvitse keskittyä niin paljon, tuore ennätystehtailija tuumii lajista.

M20-sarjan tasainen ja uusintojen värittämä finaali ratkesi lopulta ampumaurheilun moniottelijan, ESF:n Cristian Frimanin nimiin. Kisan jälkeen Friman kyllä moitti omaa ammuntaansa hieman epätasaiseksi ja lupasi panostaa jatkossa kiväärin ohella enemmän myös pistooliharjoitteluun.

– Tänä vuonna ei ole tullut kuin 500 laukausta, ja se on aivan liian vähän, Friman sanoi.

Naisissa ennätystehtailua jatkoi myös N50-sarjan mestari Kirsti Kaaro (KAS), joka sivusi voittotuloksellaan 549 pistettä voimassa olevaa sarjan SE-tulosta.

– Tänään jännitti vähemmän kuin eilen naisten kisassa, mutta kympit olivat hiukan hakusessa, viikonlopun tuplamestari totesi.

Petri Eteläniemi esittelemässä kasojaan ja kärpäsiään M50-sarjan kilpailun jälkeen.

M50-sarjassa mestaruuteen venyi kokenut P-HA:n Petri Eteläniemi, joka ampui 558 pistettä. Sunnuntain mestaruuden lisäksi Eteläniemi saattoi iloita myös viikonlopun parhaasta tuloksesta 567, jonka hän ampui lauantaina M-sarjan peruskilpailussa.

– Muutamat kärpäset tänään söivät pisteitä, Eteläniemi mietti kisan jälkeen.

N60-sarjassa Tampereen Urheiluampujien Riitta Brusila paranteli SE-lukemia tulokseen 327. M60-sarjan mestariksi ampui Raseborg Skyttarin Raimo Laine 552 pisteellä. Y70-sarjassa mestaruus matkasi Paavo Pitkäsen mukana Porvooseen 520 pisteen turvin ja Y75-sarjan SM-kultamitali päätyi Porkkalan Ampujien Matti Mähösen palkintokaappiin 480 pisteen tuloksella.

Y80-sarja oli ohjelmassa ensimmäistä kertaa, joten Satakunnan Ampujien Lasse Nummen tulos 460 pistettä on samalla SE.

M16-sarjan tarkin oli Vammalan Seudun Ampujien Leevi Intonen hyvällä tuloksella 540 pistettä. Y50-sarjan joukkuekilpailun voitti Jalasjärven Ampujat, ja Y20-sarjan mestarijoukkue oli Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura.

Tulokset löytyvät täältä.