Suomesta joukkue EYL:n karsintaan Tanskaan pääsiäisenä
4.4.2019 klo 14:38
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Euroopan nuorten liigan pohjoisen alueen karsintakilpailu järjestetään pääsiäisenä Tanskan Århusissa. Suomella on joukkue ilmakiväärissä.

Euroopan nuorten liigaan (European Youth League) saavat osallistua 14–18-vuotiaat urheiluampujat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

Suomen lisäksi ilmakiväärissä kilpailevat Viro, Norja, Puola ja Ruotsi. Kilpailussa ampuu neljä jäsentä, aina kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Kaikki joukkueet ampuvat kaikkia vastaan, ja eniten voittoja saavuttanut joukkue saa ykkössijan (maksimi 4 voittoa). Kukin kilpailija ampuu 4×10 laukausta, ja kymmenen laukauksen jälkeen voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden.

Suomen joukkueessa ampuvat Viivi Kemppi, Essi Heiskanen, Lauri Syrjä ja Luukas Koota. Kemppi, Heiskanen ja Koota olivat mukana myös viime vuoden EYL:ssä.

Ilmapistoolissa ovat mukana Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Ruotsi.

EYL:n karsintoja järjestetään pohjoisen alueen lisäksi itäisellä ja läntisellä alueella. Kunkin karsinnan kaksi parasta joukkuetta ilmakivääristä ja ilmapistoolista pääsee EYL:n finaaliin, joka järjestetään Unkarin Budapestissa 3.-6. lokakuuta.

Finaalin kahteen lajiin pääsee mukaan myös yksi isäntämaan joukkue. Lisäksi karsintojen paras kolmanneksi sijoittunut joukkue saa paikan finaaliin. Finaalissa on siis kahdeksan joukkuetta kummassakin lajissa.

EYL:n karsintakilpailu (ilmakivääri ja -pistooli)
18.-22.4. Århus, Tanska

Suomen joukkue

Ilmakivääri: Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat), Luukas Koota (Esbo Skytteförening), Lauri Syrjä (Asikkalan Ampumaseura)