SM-Tampere: paralympiapaikan tähdännyt Jarkko Mylly Suomen mestariksi
5.4.2019 klo 14:29
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly tähtäsi ilmakiväärin R3Y-sarjan Suomen mestariksi Tampereella perjantaina. (Kuvat: Lassi Palo)

Jarkko Mylly voitti Tampereella R3-sarjan ilmakiväärin Suomen mestaruuden. Hän ei ollut täysin tyytyväinen tulokseensa, mutta takataskussa oleva maapaikka Tokion paralympialaisiin 2020 lämmittää mieltä. Myllyn katse on nyt kevään ja kesän kansainvälisissä kisoissa.

Ilmakiväärin R3Y-sarjan mitalistit: Nico Järvinen (vas.), Jarkko Mylly ja Timo Keskisimonen.

Ilma-aseiden SM-kilpailut palasivat välivuoden jälkeen Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen eli Pirkkahalliin. Ilmakiväärin ja -pistoolin Suomen mestaruudet ratkotaan Tampereella 5.-7. huhtikuuta.

SM-kilpailut käydään samalla lajivalikoimalla ja aikataululla kuin vuonna 2017. Lajit ovat 10m ilmapistooli ja ilmakivääri, ilmakiväärin asentokilpailu (3×20 ls) ja makuukilpailu. Mukana ovat kaikki Ampumaurheiluliiton sarjat vammaissarjoista ja 16-vuotiaiden sarjoista aina Y80-sarjaan.

Avauspäivänä perjantaina ammutaan liikunta- ja näkövammaisten sarjat, veteraani- ja juniorisarjoja ilmakiväärin makuukilpailuissa sekä veteraanien ilmakiväärikisat.

Yksi avauspäivän ensimmäisistä Suomen mestareista oli Jarkko Mylly, joka on ampunut Suomelle maapaikan Tokion paralympialaisiin 2020. Maapaikka varmistui viime lokakuussa, kun Haapajärven Ampumaseuraa edustava Mylly, 36, sijoittui toiseksi Kansainvälisen paralympiakomitean (IPC) maailmancupin R3-ilmakiväärissä. Myllyn saavuttama maapaikka oli Suomen ensimmäinen Tokioon – ja toistaiseksi ainoa.

Mylly tähtäsi Tampereella ilmakiväärin R3Y-sarjan SM-kultaa tuloksellaan 629,5 (104,6+105,4+105,6+103,2+106,3+104,4). Viime vuoden mestari Nico Järvinen (Mäntsälän Urheilijat) oli nyt toinen, ja Raahen Ampujien Timo Keskisimonen sijoittui viime vuoden tavoin kolmanneksi. Järvisen tulos oli 627,1 ja Keskisimosen 621,3.

– No, tämä oli yksi kisa muiden joukossa, ja päivän tulos oli tyydyttävä. Ei sillä kuitenkaan voi mennä kehumaan, Mylly sanoi kilpailun päätyttyä.

– Lähden kuukauden kuluttua mittauttamaan kansainvälistä tasoa Hannoveriin, Mylly kertoi. Hän kilpailee Saksassa ilmakiväärissä ja pienoiskiväärissä 6. ja 7. toukokuuta.

Myllyn viime vuosi oli vaikea kahden leikkauksen takia, mutta nyt kaikki on kunnossa:

– Palasin vihdoin normaaliarkeen, ja talvi meni harjoittelun merkeissä. Sain uuden ilmakiväärin noin kuukausi sitten. Alan pikkuhiljaa päästä sen kanssa sinuiksi. Kehitystä tapahtuu koko ajan, ja eiköhän se sieltä löydy, Mylly sanaili Pirkkahallissa.

Mylly kilpailee heinäkuussa Kroatian Osijekissa järjestettävässä maailmancupissa ja ehkä myös Australian Sydneyssä lokakuussa järjestettävissä MM-kilpailuissa. Molemmissa kisoissa on jaossa maapaikkoja Tokioon, mutta niitä Myllyn ei enää tarvitse miettiä.

Tokion paralympialaisiin on nyt noin puolitoista vuotta aikaa. Millaisia ajatuksia ne herättävät juuri nyt?

– Minulla se paikka siellä hyllyllä jo on, Mylly naurahti.

Kisat jatkuivat pitkälle perjantai-iltaan. Saldona oli kaikkiaan kolmetoista Suomen ennätystä – viisi niistä juniorisarjoissa., Huomenna lauantaina Suomen huippuampujat kilpailevat olympialajien SM-mitaleista eli miesten ja naisten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Sunnuntaina ovat vuorossa miesten ja naisten ilmakiväärin asentokilpailut sekä ilmakiväärin ja -pistoolin juniori- ja veteraanisarjoja.

Kisat jatkuivat pitkälle perjatai-iltaan. Saldona oli kaikkiaan kolmetoista Suomen ennätystä – viisi niistä juniorisarjoissa.

SM-kilpailuihin osallistuvat kaikki Suomen kärkiampujat Aleksi Lepän, Juho Kurjen, Jenna Kuisman, Emmi Hyrkkään ja Joonas Kallion johdolla. Tampereella nähdään kolmen päivän aikana 866 kilpailusuoritusta ja 637 urheiluampujaa. Edustettuina on 91 seuraa.

SM-kilpailujen järjestelyistä vastaavat Nokian Seudun Ampujat ja Pohjois-Hämeen Ampujat. Kilpailut ovat NoSA:n 40-vuotis- ja P-HA:n 140-vuotisjuhlakilpailut.

Tuloksia:
Tuloksia pe
Tulokset pe joukkue ik makuu

SM-kisojen viralliset sivut.