SM-Tampere: Veli-Jukka Heliövaara, 86, nauttii ampumaurheilusta
5.4.2019 klo 19:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Veli-Jukka Heliövaara, 86, ilmakiväärikisassa. (Kuva: Lassi Palo)

Ilmakiväärin Y80-sarjan vanhin osanottaja oli Veli-Jukka Heliövaara. Hän nauttii edelleen – 86-vuotiaana – ampumaurheilusta ja SM-kisojen tunnelmasta.

Ilma-aseiden SM-kilpailut palasivat välivuoden jälkeen Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen eli Pirkkahalliin. Ilmakiväärin ja -pistoolin Suomen mestaruudet ratkotaan Tampereella 5.-7. huhtikuuta.

Pohjois-Hämeen Ampujia edustava Veli-Jukka Heliövaara kilpaili siis ”kotikentällään”, sillä hän asuu Tampereella. Heliövaara, 86, oli ilmakiväärin Y80-sarjan vanhin osanottaja.

– En tiedä, olenko koko SM-kisojen vanhin osanottaja, mutta sen tiedän, että ainakin tämän sarjan vanhin, hän naurahti kilpailun päätyttyä Pirkkahallissa.

Heliövaara teki neljänteen sijaan oikeuttaneen tuloksen 334,6, joka ei häntä täysin miellyttänyt:

– Se oli pikkusen sen alle, mitä olin ajatellut tulevan, hän sanoi.

Heliövaara ei osallistunut viime vuoden SM-kisoihin, jotka pidettiin Lohjan Kisakalliossa, mutta pääsi tänä vuonna mukaan:

– Olen ollut SM-kisoissa reilut kymmenen kertaa. Olin ampumassa viimeksi kolme päivää sitten. Normaalisti käyn radalla kaksi kertaa viikossa, hän kertoi.

Heliövaara aloitti ampumaharrastuksensa 12-vuotiaana.

– Veljeni ja isäni ampuivat, ja setäni oli Suomen mestari. Ampumaurheilu on houkuttanut minua aina. Siinä on myös isänmaallisuutta, hän sanoi.

Eikä hän aio hyvää harrastustaan jättää:

– Teen kiusaa hyville vastustajilleni niin kauan kuin mahdollista, hän nauroi.

SM-kisojen viralliset sivut ja tulokset löydät täältä.