SM-Tampere: nuoret juhlivat Suomen mestaruuksiaan
7.4.2019 klo 19:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

N20-sarjan ilmakiväärin finaali alkamassa. (Kuvat: Lassi Palo)

Nuoret olivat tutun käsikirjoituksen mukaisesti pääosassa, kun ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Tampereella. Cristian Friman kirjasi tänään nimiinsä jo uransa 54. ja 55. Suomen mestaruudet sekä yhden SE:n. Ella Hakala, 14, teki N20-sarjan ilmapistoolissa finaalin Suomen ennätyksen. Jenna Kuisma voitti N20-sarjan ilmakiväärin.

Ilma-aseiden kolmipäiväiset SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa eli Pirkkahallissa. SM-kilpailut käytiin samalla lajivalikoimalla ja aikataululla kuin vuonna 2017, jolloin kisat järjestettiin edellisen kerran Tampereella.

Lajit olivat 10m ilmapistooli ja ilmakivääri, ilmakiväärin asentokilpailu (3×20 ls) ja makuukilpailu. Mukana olivat kaikki Ampumaurheiluliiton sarjat vammaissarjoista ja 16-vuotiaiden sarjoista aina Y80-sarjaan.

Tampereella tehtiin kaikkiaan 28 Suomen ennätystä, ja SE-tulosta sivuttiin kaksi kertaa.

M20 ilmakivääri

Cristian Friman.

M20-sarjan ilmakivääriin osallistui seitsemän ampujaa, jotka kaikki pääsivät siis finaaliin. Cristian Friman (Esbo Skytteförening) oli peruskilpailun ykkönen tuloksellaan 618,5. Riku Koskela (Satakunnan Ampujat) oli toinen 615,8 pisteellään ja Mika Varjo (Mikkelin Ampujat) kolmas 602,8 pisteellään.

Friman otti finaalissa jo uransa 54. Suomen mestaruuden. Merkittävä saavutus, sillä hän on vasta 19-vuotias. Hän teki finaalissa hyvän tuloksen 249,0, joka jäi vain 0,3 pistettä hänen nimissään olevasta Suomen ennätyksestä. Friman päätti finaalin täydelliseen osumaan eli tulokseen 10,9.

– Voitin ensimmäisen SM-kultamitalini vuonna 2014, Friman muisteli.

– Nyt onnistuin hyvin, ja ilmakivääri on menossa parempaan suuntaan. Kausi on ollut vaikea, ja on ollut säätöä vähän sinne sun tänne. Nyt alkaa sujua kuten ennenvanhaan.

Yksi Frimanin kauden päätavoitteista oli pari viikkoa sitten päättyneet ilma-aseiden EM-kilpailut Kroatian Osijekissa. Friman sijoittui siellä poikien ilmakiväärissä 19:nneksi.

– Toinen tavoitteeni on saavuttaa maapaikka Suomelle Tokioon 2020. Pitää vain ampua ja saada tulokset nousemaan. Minulla ei ole juuri nyt maailmancupeja tiedossa, mutta tavoitteenani ovat myös syyskuussa Italiassa järjestettävät EM-kilpailut.

Friman voitti Tampereen SM-finaalissa hopealle sijoittuneen Varjon 8,8 pisteellä. Koskela sai pronssia.

M20 ilmapistooli

Cristian Friman.

Cristian Friman (Esbo Skytteförening) jatkoi kisaurakointiaan M20-sarjan ilmapistoolissa, jossa hän otti uransa 55. henkilökohtaisen Suomen mestaruuden. Frimanin kisat kruunasi finaalin SE, joka kirjataan nyt numeroin 232,1. Hän kohensi Esa Savolan (Lappajärven Ampujat) nimissä ollutta ennätystä 0,8 pisteellä.

– Sain näistä SM-kisoista kaikkiaan neljä kultaa ja yhden pronssin, Friman summasi tyytyväisenä.

Ilmapistoolin hopeaa sai Sami Kauko (Asikkalan Ampumaseura), joka ampui nyt ensimmäisen kerran SM-finaalissa. Eroa Frimaniin oli 6,0 pistettä.

– Kyllä finaali alussa jännitti, mutta hyvinhän se meni. Olen ampunut nyt yhdeksän vuoden ajan, ja vuosia tulee varmasti lisää. Tämä on hyvä harrastus, Kauko hymyili hopeamitali kaulassaan.

Savola sijoittui kolmanneksi.

N20 ilmakivääri

Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening) voitti vuosi sitten N20-sarjan ilmakiväärin SM-kultaa. Hän teki nyt peruskilpailun ylivoimaisesti parhaan tuloksen 623,9, ja jatkoi samaa tahtia finaalin loppuun asti. Kuisma, 19, otti finaalin heti haltuunsa ja voitti sen 9,5 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Jonna Pukkilaan (Härmän Seudun Ampujat) ja uusi mestaruutensa.

Jenna Kuisma.

Kuisman nimissä on naisten ilmakiväärin SE-tulos ja muutama viikko sitten Osijekin EM-kilpailuissa hän sijoittui tyttöjen kilpailussa hienosti viidenneksi. Eilen käydyssä naisten SM-kilpailussa hän sijoittui kahdeksanneksi.

– En osaa sanoa eilisestä mitään sen kummempaa, en ole kuitenkaan pettynyt, Kuisma kommentoi naisten ilmakiväärikilpailua.

– Tänään minua jännitti aika paljon, ja finaalin alku oli vaikea. Peruskisa oli ookoo, se oli jo parempaa tekemistä, Kuisma sanoi.

Kuisma lähtee maanantaina kymmenen päivää kestävälle leirille Espanjaan, ja sen jälkeen on vuorossa Pekingin maailmancup.

– Ei siis hetken rauhaa, mutta on hyvä, kun on tekemistä. Armeijaa on vielä jäljellä noin 170 vuorokautta, Puolustusvoimien Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittava Kuisma sanoi.

Pukkila otti nyt toisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa. Ensimmäinen tuli myös Tampereella, kun SM-kisat järjestettiin siellä edellisen kerran 2017. Sonja Siitonen (Simpeleen Hahlo) sai tänään pronssia.

– Nämä olivat viimeiset ilma-aseiden junnukisani. Halusin menestyä, ja tässä tilanteessa pronssi oli hyvä saavutus, Siitonen sanoi.

N20 ilmapistooli

Ella Hakala.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Ella Hakala, 14, uusi viimevuotisen mestaruutensa ilmapistoolin N20-sarjassa. Hän oli peruskilpailun ykkönen 557 pisteellään ja teki finaalissa uuden Suomen ennätyksen 232,5. Hakala kohensi nimissään ollutta ennätystä 0,3 pisteellä.

Maija Pärri (Rauman Seudun Urheiluampujat) sai hopeaa ja Elina Ripatti (Mikkelin Ampujat) pronssia. Hakala meni finaalissa heti omia menojaan. Eroa Pärriin oli lopulta 6,7 pistettä. Viime vuonna Hakala voitti mestaruuden 10,9 pisteen erolla.

– Peruskilpailu oli nyt suunnilleen se, mitä normaalisti ammun. Eli sellainen perustulos, hän sanoi.

Hakalan nimissä oleva sarjan SE-tulos on 564. Hänen valmentajanaan toimii Paula Viitasaari. Kun Hakalalta kysyttiin hänen pidemmän tähtäimen tavoitteitaan, vastaus kuului: ”Olympiamitali.” Hakala on Pariisissa vuonna 2024 järjestettävien olympialaisten aikaan 19-vuotias.

Alla olevat tekstit ja kuvat: Mika Vuolle

Ritva Karrille neljäs SE

Ilmapistoolin N50-sarjassa oli yksi ylitse muiden. Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran kokenut  pistoolinainen Ritva Karri paranteli sarjan SE-lukemia peräti neljällä pisteellä tulokseen 379. Näin Karri hankki nimiinsä jo neljännen voimassaolevan Suomen ennätyksen.

– Eilen naisten kisassa oli vaikeaa. En pystynyt korjaamaan virheitäni, eikä tänäänkään alku ollut helppoa. Lopussakin jalat tärisivät ja tein viimeiselle laukaukselle viisi nostoa. Silti ammuin kahdeksikon, Karri kertasi viikonloppuaan.

”Tein viimeiseen laukaukseen viisi nostoa. Olisi sen kasin kai voinut vähemmilläkin nostoilla ampua”, Ritva Karri tuumaili SE-tuloksensa tekoa.

Karrin mukaan hän yrittää olla välillä liiankin tarkka eikä malta ampua rennosti. Silti ammunta kulkee, kuten SE-tulos kertoo. Seuraava koitos on huhtikuun lopulla Kiinassa, missä ammutaan maailmancupin osakilpailu. Myös päälajin, urheilupistoolin, harjoittelu on alkanut jo sisäradalla ja jatkuu ulkoradoilla heti kun kelit lämpenevät.

Kai Jahnsson tuplamestariksi

Kun eilen ilmapistoolin Suomen mestaruuden vakuuttavasti voittanut 54-vuotias Kai Jahnsson asteli ensimmäistä kertaa urallaan M50-sarjan lähtöviivalle, saattoi aavistella kovaa tulosta. Ja niinhän siinä kävikin. Jahnsson kuittasi ensimmäisen vetaraanisarjan mestaruutensa vakuuttavalla tavalla ampumalla tauluun uudet sarjan SE-lukemat 383 pistettä.

Aivan tyytyväinen mies ei kuitenkaan ollut suoritukseensa, vaikka tehty työmäärä kantaa vielä kansalliseen kärkeen vähemmälläkin harjoittelulla.

Tuplamestari Kai Jahnsson pitää elektronisia tauluja ampujalle haastavana, koska niitä käytettäessä ajatus karkaa helposti pistetilanteeseen vaikka sen pitäisi pysyä perustekemisessä.

– Oli sellaista kohtuullista ammuntaa. Tietysti tuota peilaa sitä vasten mitä on parhaimmillaan kansainvälisellä uralla tehnyt, Jahnsson tuumi.

Kansainväliset radat Jahnsson on jo jättänyt, mutta lupaa jatkaa kotimaan kilpailuissa kiertämistä. Hän myös on nuorempien ampujalupausten tukena ja valmentaa viime vuoden mestaria Joonas Kalliota.

Juho Kurki on sinut hihnojen kanssa

Miesten ilmakiväärin asentokilpailussa Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki oli tarkkana. Tulos 596 sivuaa Suomen ennätystä.

– Hihna-asennot kulkivat tänään hyvin. Ne ovat aina sujuneet. Pystyssä oli sitten vähän enemmän hajontaa kun viimeisenä asentona siinä oli vähän enemmän yritystäkin, Kurki kertasi kilpailun kulkua.

Eilistä ammuntaansa ilmakiväärissä Kurki piti pettymyksenä jäätyään finaalissa neljänneksi, mutta iloitsi siitä että viikonloppu tuotti edes yhden mitalin.

Nykyisin Turussa asuva Kurki harjoittelee lähestulkoon päivittäin Kupittaalla. Harjoittelusta noin puolet on ilmakivääriä ja puolet pienoiskivääriä. Kilpailukauden seuraavat tavoitteet ovat Kiinan ja Münchenin maailmancup-kilpailuissa kevään aikana.

Emmi Hyrkäs tarkin naisten asentokilpailussa

Emmi Hyrkäs on oppinut olemaan vähemmän ankara itselleen.

Naisten ilmakiväärin asentokilpailun vei nimiinsä Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs. Hän kertoi polviasennon ensimmäisen sarjan olleen vähän huteraa koska jännitti. Makuuasennossa tuli yksi heilahdus ja pystyasento kulki vakaasti kuten eilispäivän ilmakiväärikilpailussa.

Hyrkäs pitää tällä hetkellä peruskilpailujen ammuntansa tasoa hyvänä, mutta niissä lajeissa missä ammutaan finaali, välillä jännittäminen häiritsee vielä tuloksen tekemistä kuten eilen naisten ilmakiväärin finaalissa, missä Hyrkäs sijoittui seitsemänneksi.

– Pitää vain treenata finaaleita ja opetella lisää hillitsemään jännitystä niin eiköhän se siitä, Hyrkäs uskoo.

Tälle kaudelle Hyrkäs on hieman muuttanut harjoitteluaan enemmän jaksoluonteiseksi. Neljän-viiden viikon harjoitusrupeamia seuraa mahdollisuuksien mukaan parin viikon lepojakso, jonka aikana hän keskittyy muihin asioihin kuin ampumiseen, esimerkiksi fysiikkatreeneihin ja työskentelyyn äitinsä firmassa. Sillä tavoin hän yrittää pitää kisakunnon mahdollisimman terävänä läpi kauden.

– Urheilupsykologista on ollut myös hyötyä, ja olen oppinut olemaan vähemmän ankara itselleni. En enää katsele yksittäisten kisojen tuloksia liian tarkasti, sillä niiden merkitys on kuitenkin aika vähäinen koko ampujanuraa ajatellen.

Hyrkkään, kuten muidenkin huippuampujien, kausi jatkuu Kiinan maailmancupissa. Tähtäimessä on edelleen tiiviisti olympiapaikka Tokioon.

Niklas Myllymäki oli tyytymätön tulokseensa

Niklas Myllymäki on päättänyt kokeilla kuinka pitkälle rahkeet riittävät ampujana.

Järjestävän seuran, Nokian Seudun Urheiluampujien nuori pistoolilupaus Niklas Myllymäki kävi kumartamassa M18-sarjan kultaa, mutta ei ollut tyytyväinen tulokseensa 545 pistettä. Kuluneella kaudella paljon kovempiakin tuloksia ampunut Myllymäki ei sinänsä löytänyt mitään erityistä ongelmaa ammunnastaan.

– Hyvällä mielellä lähdin kisaan ja kaikki toimi, mutta ysejä ja kaseja tuli vain liikaa. Hallissa oli ehkä hiukan viileää kun näpit olivat välillä jäässä, Myllymäki kertoi.

Kaksi kertaa viikossa radalla harjoitteleva Myllymäki tekee lisäksi kotona harjoituksia, lähinnä pitotreenejä ja painojen nostelua. Hyvästä kehityksestään pistooliampujana hän kiittelee valmentajiaan Sami Haumetta ja Tapio Törmää. Tulevaisuuden tavoite on selvä lajissa, josta hän pitää paljon.

– Niin pitkälle mennään kuin pääsee ja pää kestää.

Tampereen SM-kilpailujen järjestelyistä vastasivat Nokian Seudun Ampujat ja Pohjois-Hämeen Ampujat. Kilpailut olivat NoSA:n 40-vuotis- ja P-HA:n 140-vuotisjuhlakilpailut.

Ilma-aseiden SM-kilpailut
5.-7.4. Tampere

Tuloksia su 7.4.

10m ilmakivääri 60 ls + finaali, M20: 1) Cristian Friman ESF 249,0 (618,5), 2) Mika Varjo MA 240,2 (602,8), 3) Riku Koskela SA 217,0 (615,8), 4) Teemu Hartman SaSA 189,0 (591,9), 5) Severi Hölsö IMAS 170,4 (564,9), 6) Mikko Mantere HlAS 151,9 (577,4), 7) Iiro Louko AlavA 124,8 (565,5).

10m ilmakivääri 60 ls + finaali, N20: 1) Jenna Kuisma KSF 249,8 (623,9), 2) Jonna Pukkila HSA 240,3 (608,3), 3) Sonja Siitonen Hahlo 219,1 (612,4), 4) Eve Pitkäkangas LehA 198,5 (602,9), 5) Mia Seppälä HlAS 174,4 (612,4), 6) Salla Korpela TSA 155,1 (607,2), 7) Senni Lauttamus IMAS 135,4 (597,7), 8) Susanna Petäjäsaari MyA 112,0 (602,4), 9) Maarit Nurmi MeSA 597,5.

10m ilmapistooli 60 ls + finaali, M20: 1) Cristian Friman ESF 232,1/SE (553), 2) Sami Kauko AsAs 226,1 (549), 3) Esa Savola LappjA 204,3 (549), 4) Lauri Parkkonen NoSA 183,5 (525), 5) Urho Hietaniemi AlavA 162,3 (532), 6) Severi Hölsö IMAS 138,7 (517).

10m ilmapistooli 60 ls + finaali, N20: 1) Ella Hakala IMAS 232,5/SE (557), 2) Maija Pärri RSA 225,8 (544), 3) Elina Ripatti MA 188,4 (513).

10m Ilmapistooli N16: 1) Ella Lindqvist RS 354, 2) Johanna Rantalainen MA 343, 3) Emmi Pitkänen SA 342, 4) Iiris Lauttamus IMAS 341, 5) Helmi Leppihalme P-HA 334, 6) Katja Makkonen MA 333, 7) Vilja-Alina Ahokangas KokMAS 329, 8) Alexandra Högberg RS 320, 9) Ida Pakulla LappjA 319, 10) Aliisa Kunnaspuro IU 307, 11) Ada Westerberg RS 303.

10m Ilmapistooli N18: 1) Mari Pihlaja KA 483.

10m Ilmapistooli N20: 1) Ella Hakala IMAS 232,5 FSE (557), 2) Maija Pärri RSA 225,8 (544), 3) Elina Ripatti MA 188,4 (513).

10m Ilmapistooli N50: 1) Ritva Karri KokMAS 379 SE, 2) Kirsti Kaaro KAS 366/5x, 3) Paula Viitasaari PAS 366/5x, 4) Liisa Alanko K-64 353, 5) Tuula Nenonen KokMAS 351, 6) Tiina Törmä NoSA 350, 7) Tiina Malm KK-V 346, 8) Helena Peltoniemi IU 345, 9) Tarja Sorri SA 343, 10) Minna Moisio P-HA 340, 11) Satu Luoto ESA 338, 12) Raija Perälä LSA 332, 13) Sirpa Tuomi-Turunen AsAs 325.

10m Ilmapistooli N60: 1) Raija Vehanen K-UAS 352, 2) Päivi Mariani-Cerati ESF 344/4x, 3) Mirja Aho KokMAS 344/3x, 4) Sirkka Ylistö MU 333, 5) Terttu Laakeri LSA 323.

10m Ilmapistooli M16: 1) Panu Laakso KA 360, 2) Leevi Intonen VamSA 357, 3) Konsta Intonen VamSA 348, 4) Vili Lappi VetU 347, 5) Tuukka Metsälä LamAS 344, 6) Uki Torkko IMAS 342, 7) Iivari Kelhä RSA 334, 8) Aapeli Rinta-Koski IMAS 333, 9) Topias Teikari IU 329, 10) Arttu Lindman IMAS 320, 11) Arttu Poikela SodA 294.

10m Ilmapistooli M18: 1) Niklas Myllymäki NoSA 545, 2) Arttu Laulainen KeAmS 541, 3) Tuomas Tonteri RaaA 538, 4) Leo Salonen RSA 531, 5) Jaakko Niemi IMAS 521, 6) Sampo Muhonen TiA 520, 7) Joonatan Neva P-HA 496, 8) Roope Eskola AsAs 490

10m Ilmapistooli M50: 1) Kai Jahnsson PAS 383 SE, 2) Jyrki Turja LSA 377, 3) Juha Valjus KAS 372, 4) Rauno Hartikainen PAS 370, 5) Juha Jäntti K-64 368/4x, 6) Ari Meinander SySi 368/4x, 7) Ilkka Myllymäki NoSA 366, 8) Lauri Lauste SA 365, 9) Pasi Koivunen SySi 364, 10) Tuomo Lindberg AsAs 363/4x, 11) Mika Irla PorkkA 363/4x, 12) Timmo Paalanen AsAs 363/3x, 13) Petri Eteläniemi P-HA 362, 14) Arto Jussila VS-VA 362, 15) Jyrki Leppälä AlavA 361/4x, 16) Markku Pitkäranta IU 361/2x, 17) Petri Sorsa LAS 360/5x, 18) Jarmo Salo LSA 360/4x, 19) Matti Anttonen SaSA 359, 20) Kari Leskinen LAS 356, 21) Pekka Nenonen KAMS 355, 22) Pertti Kuusela SodA 354/7x, 23) Kimmo Paananen ÄSA 354/3x, 24) Timo Tulokas KAS 352, 25) Jyrki Kronqvist KSA 351, 26) Olli Jokiranta PAS 350, 27) Petri Ahokangas KokMAS 349/5x, 28) Jari Huuskonen PAS 349/2x, 29) Ari Sundman VS-VA 348/3x, 30) Tuukka Eskola TiA 348/1x, 31) Ismo Minkkinen HyMAS 345/2x, 32) Juhani Lauttamus IMAS 345/0x, 33) Juha Lamberg TaU 342, 34) Mika Vuolle TaU 341, 35) Juha Hautamäki LeA 340/2x, 36) Markku Kumin LovAS 340/2x, 37) Marko Turpeinen TiA 326, 38) Eero Jokela LeA 317.

10m Ilmapistooli M60: 1) Arto Kormu HyMAS 371, 2) Veikko Alanko HyMAS 370, 3) Vesa Savolainen PorkkA 366, 4) Kalevi Toivonen TSA 364, 5) Seppo Nevansuu KuKu 362, 6) Simo Saarenmaa HyMAS 361/8x, 7) Hannu Palomäki TiA 361/5x, 8) Keijo Haapa-Aho LSA 359/7x, 9) Ari Ukkola SodA 359/2x, 10) Jouko Lehikoinen ESA 359/2x, 11) Raimo Laine RS 358, 12) Antti Pesonen SySi 357, 13) Matti Kunttu KSA 355/4x, 14) Kenneth Mariani-Cerati RS 355/2x, 15) Veijo Piironen P-HA 354/3x, 16) Lawrence Mariani-Cerati RS 354/3x, 17) Risto Korhonen KAMS 354/3x, 18) Ahti Niskanen HanA 353, 19) Erkki Leitilä LA 352, 20) Esa Peltonen SySi 351, 21) Jarmo Talka LuuA 350, 22) Arvo Harmaajärvi SA 349/6x, 23) Arvo Tuovila MA 349/4x, 24) Hannu Räsänen KSA 348, 25) Markku Leino IU 345, 26) Hannu Jauhiainen SySi 337, 27) Esa Lehtovirta KSA 333, 28) Ilpo Hatanpää HSA 318.

10m Ilmapistooli Y70: 1) Juhani Heinemaa HlAS 362, 2) Raimo Lusenius LA 359, 3) Pentti Järvinen HVA 357, 4) Heino Pitkäkangas KokMAS 356, 5) Hannu Seppä KAS 347/7x, 6) Ilmari Hotti PAS 347/1x, 7) Jorma Laakso K-64 345, 8) Bertel Tikander LovAS 344/2x, 9) Juhani Öhman TiA 344/1x, 10) Pekka Ranua LA 343/4x, 11) Seppo Virtanen MSA 343/2x, 12) Antti Tervola K-UAS 341, 13) Tuomo Valtonen RSA 337, 14) Tapio Hänninen LA 331/2x, 15) Olavi Kivelä P-HA 331/1x, 16) Leo Arminen K-64 319, 17) Veikko Marttinen PiekSA 318, 18) Juhani Tonteri LuhA 315.

10m Ilmapistooli Y75 40 laukausta: 1) Antti Huhtio HVA 342, 2) Antti Weijo LuhA 339, 3) Reijo Hietanen JSA 289, 4) Taisto Kilpinen SaSA 286.

10m Ilmapistooli Y80: 1) Sakari Paasonen LAS 350 SE, 2) Pentti Kärnä LovAS 331, 3) Rauno Kiri KAS 325/4x, 4) Erkki Karri KokMAS 325/4x, 5) Erkki Ström YVA 319, 6) Usko Mettiäinen HVA 311, 7) Matti Nikula IMAS 309.

10m Ilmakivääri N16: 1) Minnea Terkola SaSA 405,0, 2) Pinja Tapio KuusA 404,6, 3) Mira Terkola SaSA 402,9, 4) Emma Malinen KSF 402,1, 5) Tuulevi Suomus VihA 401,6, 6) Helena Dreyer-Perkiönmäki IMAS 400,8, 7) Alexandra Rosenlew KaA 400,7, 8) Annika Karlsson K-64 399,9, 9) Anni Suominen SaSA 398,9, 10) Aurora Räsänen PAS 396,5, 11) Aino Nenonen Hahlo 396,3, 12) Emmi Lähteenmäki Hahlo 396,0, 13) Siiri Wessman SaSA 395,3, 14) Nicole Kamila RS 394,7, 15) Sonja Myllys Hahlo 394,3, 16) Saana Lahtinen PAS 394,2, 17) Tiia Koivisto KA 385,9, 18) Neea Vuorela NoSA 385,0, 19) Sini Hyörtti RSA 382,2, 20) Lotta Kärnä NoSA 380,5, 21) Aada Heikkilä P-HA 379,9, 22) Sanni Ylinen HSA 379,8, 23) Jutta Uuro KhjA 378,2, 24) Helmi Pietinalho SaSA 373,9, 25) Taru Niemelä K-UAS 372,5, 26) Sonja Nenonen Hahlo 357,1

10m Ilmakivääri N18: 1) Viivi Kemppi MyA 621,5, 2) Elli Männistö PuKu 616,0, 3) Essi Heiskanen PiekSA 614,8, 4) Anni Sipola SodA 599,0, 5) Iida Tolvanen JA 589,7, 6) Johanna Uusitalo LA 583,3, 7) Melinda Moring KSF 582,6, 8) Elina Bisi MA 582,4, 9) Salla Torniainen KuusA 580,7, 10) Johanna Hakanperä SäSA 573,9, 11) Sandra Moring KSF 573,7, 12) Maria Hyörtti RSA 569,1. Veera Korpela IMAS DNF.

10m Ilmakivääri M16: 1) Lauri Syrjä AsAs 409,8, 2) Niko Anttila HSA 397,0, 3) Antti Turunen K-UAS 394,5, 4) Ville Koskinen TSA 392,3, 5) Lauri Tylli KuusA 390,9, 6) Eetu Rissanen HAS 389,7, 7) Daniel Lukopero YK 389,6, 8) Samuli Vainikka KuusA 389,0, 9) Niklas Moilanen KhjA 386,8, 10) Topias Teikari IU 385,9, 11) Eemil Nykänen KuusA 383,4, 12) Joel Peltomäki KaA 382,4, 13) Henrik Karlsson K-UAS 378,7, 14) Kaapo Jäppinen KuusA 377,8, 15) Niko Elonen KaA 377,1, 16) Henri Karlsson K-64 372,9, 17) Elias Ruusunen AsAs 361,3, 18) Artturi Aarni KSF 349,8, 19) Joonatan Rantala KuusA 345,8.

10m Ilmakivääri M18: 1) Aleksi Kasi IMAS 608,0, 2) Riku Laitinen HaaAS 607,1, 3) Mikko Helenius NoSA 605,3, 4) Luukas Koota ESF 604,8, 5) Aleksi Heinonen LappjA 601,7, 6) Roni Airo K-UAS 599,3, 7) Pietari Salminen TSA 597,6, 8) Tuomas Tapper KSF 595,1, 9) Rasmus Ritari K-UAS 595,1, 10) Ville Ketolainen IMAS 593,5, 11) Tuomas Olli LappjA 588,6, 12) Aleksi Välimäki KaA 587,7, 13) Niko Halkola IU 587,6, 14) Yaroslav Ishanov HlAS 587,0, 15) Aleksi Tamminen NoSA 586,2, 16) Eemeli Rinta-Koski IMAS 584,2, 17) Arttu Lång MyA 582,7, 18) Kalle Raikaa LL 581,1, 19) Roope Hyytiäinen K-UAS 574,7, 20) Venni Härkönen YK 570,5, 21) Heikki Linnainmaa NoSA 559,8.

10m Ilmakivääri, 3x20ls N: 1) Emmi Hyrkäs Hahlo 596, 2) Pauliina Frilander PiekSA 594, 3) Inka Havukainen KitA 590/47x, 4) Julia Rannikko SaSA 590/40x, 5) Marjo Yli-Kiikka IMAS 589, 6) Pinja Tapio KuusA 586, 7) Alexandra Rosenlew KaA 585, 8) Petra Liljeberg KSF 583/40x, 9) Mira Ojanen PuKu 583/35x, 10) Suvi Petäjäsaari MyA 578, 11) Laura Määttänen KontU 572, 12) Tiina Siirilä KhjA 569, 13) Tiina Kontinen SaSA 547. Jonna Mauno KuusA DNF.

10m Ilmakivääri, 3x20ls M: 1) Juho Kurki KaA 596 sSE, 2) Aleksi Leppä HAS 595/51x, 3) Joni Stenström RS 595/50x, 4) Mika Piipponen KuusA 594, 5) Juha Rutonen HAS 593, 6) Juho Autio OMAS 588, 7) Jimi Lång KaA 585, 8) Antti Puhakka HAS 584/38x, 9) Riku Halttu OMAS 584/35x, 10) Jere-Juhani Salo NoSA 584/31x, 11) Sami Heiskanen PiekSA 578, 12) Sami Koskela SA 577/34x, 13) Matti Konttinen OMAS 577/30x, 14) Mika Varjo MA 574, 15) Antti Kajan SäSA 573, 16) Mikko Taussi OMAS 570, 17) Kimmo Rytkönen KAMS 555, 18) Petri Tupakka ESA 552.

10m Ilmakivääri joukkue, 3x20ls Y: 1) HAS – Haminan Ampumaseura (Aleksi Leppä, Juha Rutonen, Antti Puhakka) 1772, 2) KaA – Kankaanpään Ampumaurheilijat (Juho Kurki, Jimi Lång, Alexandra Rosenlew) 1766, 3) OMAS – Oulun Metsästys- ja Ampumaseura (Juho Autio, Riku Halttu, Matti Konttinen) 1749, 4) KuusA – Kuusankosken Ampujat (Mika Piipponen, Pinja Tapio, Jonna Mauno) 1329.