Al Ainin maailmancup: Suomi trapin parikilpailussa 20:s ja 40:s
10.4.2019 klo 18:07
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jukka Laakso ja Marika Salmi trapin parikisassa. (Kuva: Per-Ole Lindell)

Suomen joukkueet sijoittuivat trapin parikilpailussa 20:nneksi ja 40:nneksi, kun Al Ainin maailmancup jatkui keskiviikkona.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup jatkui keskiviikkona Al Ainissa. Päivän ohjelmassa oli trapin parikilpailu, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

Suomen joukkueet olivat Suomi 1 (Vesa Törnroos – Satu Mäkelä-Nummela) ja Suomi 2 (Jukka Laakso – Marika Salmi). Laakso, Mäkelä-Nummela ja Salmi edustavat Orimattilan Seudun Urheiluampujia, Törnroosin seura on Lahden Ampumaseura.

Trapin parikilpailussa jokainen joukkue ampuu peruskilpailussa 150 kiekkoa eli jokainen urheilija 75 kiekkoa, ja finaaliin pääsee kuusi parasta joukkuetta.

Suomi 1 rikkoi 129 kiekkoa ja sijoittui 40:nneksi. Törnroosin tulos oli 58 (17+19+22) ja Mäkelä-Nummelan 71 (24+23+24). Suomi 2 teki tuloksen 138 ja oli kisan 20:s. Laakso ja Salmi tekivät saman tuloksen eli he rikkoivat 69 kiekkoa. Laakson sarjat olivat 25+19+25 ja Salmen 22+25+22. Finaaliraja oli 142.

Mäkelä-Nummela sanoi, että hän lähti hakemaan kolmesta sarjasta hyvää yhteistulosta.

– Ajatuksena vähän leikittelin peruskilpailun ekaa päivää – samalla painetta ja tekemistä siinä. Tulokseeni olen tyytyväinen, kun enempää ei pystynyt rikkomaan. Pystyin tavallaan pitämään tasoni ja hiukka parannusta sain kehnätyksi. Kelit olivat loistavat. Vika löytyy, kun kurkkaa peiliin, hän sanoi.

– Kun ei osu niin ei osu, ei edes vahingossa. Toivottavasti pian pohjalta uuteen nousuun. Valoa riitti, ja keli oli taas kiva, Törnroos puolestaan sanoi.

– Yhden sarjan verran tuli pysyttyä hereillä. Oltiin sovittu ”Jugin” kanssa, että jos toisella kulkee heikommin, niin toinen paikkaa, ja siinä tiimisopimuksessa myös pysyimme, Salmi kertoi.

San Marino (Gian Marco Berti – Alessandra Perilli) oli peruskilpailun ykkönen tuloksellaan 146. Finaalissa Saksa 1 otti voiton yhden pisteen erolla Yhdysvallat 1:een (47-46). Italia 1 oli kolmas ja San Marino neljäs.

Saksan joukkueessa ampuivat Paul Pigorsch ja Katrin Quooss. Pigorsch sijoittui aiemmin miesten kilpailussa kolmanneksi ja Quooss naisten kisassa seitsemänneksi.

Al Ainin kilpailutapahtumissa on nyt kahden päivän tauko. Maailmancup jatkuu lauantaina, jolloin naisten skeet alkaa. Suomalaisista mukana ovat Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) ja Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille). Cupin viimeinen laji eli miesten skeet alkaa sunnuntaina ja päättyy maanantaina.

Al Ainin maailmancupiin osallistuu kaikkiaan 430 urheilijaa 71 maasta. Suomesta on mukana viisi skeet- ja kuusi trap-ampujaa.

ISSF:n haulikkolajien maailmancup (skeet, trap)
5.-16.4. Al Ain, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Tuloksia ke 10.4.

Trapin parikilpailu 150 kiekkoa + finaali: 1) Saksa 1 47 (144), 2) Yhdysvallat 1 46 (145), 3) Italia 1 36 (142), 4) San Marino 31 (146), 5) Venäjä 1 25 (142), 6) Kiina 2 19 (143), … 20) Suomi 2 138, … 40) Suomi 1 129. 48 joukkuetta.

Lisää tietoa kilpailuista täällä.