Al Ainin maailmancupin naisten skeet alkoi: Marjut Heinonen 47:ntenä
13.4.2019 klo 18:14
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heidi Hämäläinen (vas.) ja Marjut Heinonen. (Kuva: Per-Ole Lindell)

Marjut Heinonen on 47:ntenä ja Heidi Hämäläinen 69:ntena, kun Al Ainin maailmancupissa ammuttiin lauantaina naisten skeetin ensimmäinen kilpailupäivä.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupin kilpailutapahtumat jatkuivat Al Ainissa lauantaina kahden päivän tauon jälkeen, kun naiset ampuivat skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa.

Suomalaisista mukana ovat Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) ja Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille). Heinonen teki tuloksen 65 (22+22+21), jolla hän jatkaa kilpailua 47. sijalta. Hämäläisen tulos oli 53 (17+20+16) ja sijoitus ensimmäisen päivän jälkeen 69:s.

Kilpailun kärjessä on 74 kiekkoa rikkonut Kyproksen Andri Eleftheriou. Ranskan Lucie Anastassiou ja Italian Diana Bacosi ovat tuloksessa 73. Neljäntenä olevan Kyproksen Konstantia Nikolaoun tulos on 72.

Viimeiset 50 kiekkoa ja finaali ammutaan sunnuntaina. Jaossa on kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020. Ennen Al Ainia maapaikan ovat saavuttaneet Francisca Crovetto Chadid (Chile), Zhang Donglian (Kiina), Chloe Tipple (Uusi-Seelanti), Danka Bartekova (Slovakia) ja Natalia Vinogradova (Venäjä) sekä Yhdysvaltain Caitlin Connor ja Kimberly Rhode. Maapaikan saavuttaneista Al Ainissa ovat mukana kaikki muut paitsi Bartekova.

Maailmancupin viimeinen laji eli miesten skeet alkaa sunnuntaina ja päättyy maanantaina. Suomea edustavat Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Al Ainin maailmancupiin osallistuu kaikkiaan 430 urheilijaa 71 maasta. Suomesta on mukana viisi skeet- ja kuusi trap-ampujaa.

ISSF:n haulikkolajien maailmancup (skeet, trap)
5.-16.4. Al Ain, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Tilanteita la 13.4.

Naisten skeet, tilanne 1. kilpailupäivä (75/125 kiekkoa): 1) Andri Eleftheriou Kypros 74, 2) Lucie Anastassiou Ranska 73, 3) Diana Bacosi Italia 73, 4) Konstantia Nikolaou Kypros 72, … 47) Marjut Heinonen 65, … 69) Heidi Hämäläinen 53. 71 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.