Suomen ilmakiväärijoukkue kolmas Euroopan nuorten liigan pohjoisen alueen karsinnassa
21.4.2019 klo 15:59
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi sijoittui ilmakiväärissä kolmanneksi Euroopan nuorten liigan pohjoisen alueen karsintakilpailussa Tanskan Århusissa. Lohkosta suoraan finaaliin selviytyivät Ruotsi ja Puola. Finaaliin pääsee myös kaikkien lohkojen paras kolmonen, joten Suomen kohtalo ratkeaa vasta kaikkien lohkojen karsintakilpailuiden jälkeen.

Suomen joukkueessa ampuivat Essi Heiskanen, Viivi Kemppi, Luukas Koota ja Lauri Syrjä. Suomen lisäksi kiväärissä karsintaan osallistuivat Ruotsi, Norja, Puola ja Viro.

Ensimmäisenä kisapäivänä Suomi voitti ensimmäisessä kisassa Viron pistein 26–6. Päivän toinen ottelu oli Suomella heti ensimmäisen perään ja siinä hävittiin Ruotsille 12–20. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen järjestys oli erittäin tasainen: Ruotsi oli johdossa kahdella voitolla ja 40 pisteellä, seuraavan sijan jakoivat yhden voiton ottaneet ja 38 pistettä keränneet Suomi ja Puola.

Toisena kisapäivänä Suomen ensimmäiseen kisaan tuli vastaan Norja. Kilpailu päättyi 16–16, joten voittajaa haettiin uusinnasta. Suomi vei uusinnan ja samalla otteluvoiton ensimmäisillä laukauksilla 3–1. Suomen viimeiseen otteluun tuli vastaan vahvasti ampunut Puola. Puola jatkoi hyviä otteitaan myös Suomea vastaan ja voitti pistein 22–10.

Ruotsi oli kiväärin karsinnan ykkönen voittamalla kaikki ottelunsa. Toiseksi sijoittui Puola kolmella voitolla ja kolmas oli Suomi kahdella voitolla. Neljäs oli Norja, viides Viro.

Suomalaisampujat olivat viikonloppunsa jälkeen hyvillä mielin.

– Loppupeleissä meni hyvin. Eilen oli hakemista, mutta tänään sain suurimmat virheet korjattua. Taululle tulemista ja jälkipitoa sain paremmaksi. Ensimmäinen kisa meni tänään hyvin, tokassa aloin jo vähän väsyä, Luukas Koota sanoi.

– Puolet meni hyvin, puolet ei kauhean hyvin, mutta tyytyväinen voin olla. Eilen Viroa vastaan ammuin melkein oman ennätyksen, Ruotsia vastaan rupesi väsy painamaan. Tänään aamulla oli vähän vaikeaa, haastetta oli vähän kaikessa. Ei oikein ollut rento olo. Viimeinen kisa meni jo paremmin. Hyvä lopetus ilmakiväärikaudelle, Essi Heiskanen sanoi.

– Omalta osaltani eilen meni hyvin ainakin eilen. Tänään ensimmäinen kisa oli ihan hyvä, viimeinen ei enää ollut omantasoinen. Asentoa ei löytynyt kisassa. Joukkue ampui hyvin, tuli hyviä voittoja, Lauri Syrjä tuumi.

– Ensimmäinen kisa ei oikein onnistunut mihinkään suuntaan, hain siinä asentoa ja kaikkea muutakin siinä. Toka, kolmas ja neljäs olivat aika perussuoritusta. Olen ihan tyytyväinen. Joukkueena onnistuimme tosi hyvin ja paransimme viime vuodesta, Viivi Kemppi sanoi.

Euroopan nuorten liigaan (European Youth League) saavat osallistua 14–18-vuotiaat urheiluampujat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

(Kuvat: Pasi Koota)