Yhdeksän ampumaurheilijaa Euroopan kisoihin
30.4.2019 klo 12:08
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jenna Kuisma.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on nimennyt Suomen joukkueen ensi kesän Euroopan kisoihin. Mukana on yhdeksän ampumaurheilijaa, kun myös Jenna Kuisma nimettiin joukkueeseen.

Euroopan kisat järjestetään Minskissä Valko-Venäjällä 21.-30. kesäkuuta. Minskissä kilpaillaan 23 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 4000 urheilijaa 50 Euroopan maasta. Euroopan kisat, kuten muutkin Olympiakomitean vastuulla olevat monilajiset arvokilpailut, ovat osa huippu-urheiluyksikön lajien kehittämis- ja tukikokonaisuutta. Näiden kisojen kautta tuetaan potentiaalisimpien urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia.

Suomen edustajiksi on jo aiemmin nimetty kymmenen urheilijaa. Nyt tehdyn toisen valinnan jälkeen Suomen joukkueen kokonaismäärä on 35 urheilijaa.

Suomen joukkueessa on kaksi olympiamitalistia, nyrkkeilijä Mira Potkonen ja trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela, joka sijoittui viidenneksi vuonna 2015 järjestetyissä ensimmäisissä Euroopan kisoissa.

Huippu-urheiluyksikkö on valmistellut valintakriteerien mukaiset urheilijavalinnat Euroopan kisoihin yhteistyössä lajiliittojen valmennusjohdon kanssa. Urheilijoiden valinnoissa huomioidaan kansainväliset lajikohtaiset Euroopan kisojen valintakriteerit. Nämä asettavat reunaehdot valintakriteereille, joita kansallisten olympiakomiteoiden on noudatettava.

Huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueeseen urheilijoita, joilla se arvioi olevan kansainvälisten näyttöjen sekä urheilijoiden ja joukkueiden kehitysennusteen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua 8 parhaan joukkoon. Euroopan kisoihin on voitu valita harkinnalla myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka Huippu-urheiluyksikkö arvioi kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

Kisaoperaatiosta vastaava huippu-urheiluyksikön varajohtaja Leena Paavolainen kertoo, että Minskin Euroopan kisat ovat tärkeä välietappi matkalla kohti Tokion kesäolympialaisia 2020.

– Minskin kisat ovat tärkeä virstanpylväs sekä urheilijoille että olympiajoukkueen taustatiimille. Kisat ovat 10 lajissa osa Tokion karsintajärjestelmää ja Minskissä hiotaan myös joukkueen kisavalmisteluja ja taustatiimejä kohti Tokiota, Paavolainen sanoo.

Euroopan kisat (European Games)
21.-30.6. Minsk, Valko-Venäjä

Suomen joukkue

Ampumaurheilu

Minskin Euroopan kisoista jaetaan ammunnassa kussakin lajissa 1 maapaikka Tokion olympialaisiin.

Kivääri: Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening), Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Valmentaja: Juha Hirvi

Haulikko

Trap: Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura).
Valmentaja: Kari Kopra

Skeet: Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat), Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura)
Valmentaja: Tom Alderin

Ampumajoukkueen lajijohtaja: Per-Ole Lindell