Haulikkoampujilla vilkas viikonloppu kotimaassa ja Saksassa
5.5.2019 klo 18:24

Hyvän peruskisan tuloksen ampunut Simo Köylinen sijoittui finaalissa toiseksi. (Kuva: Pekka Maunula)

Suomalaisilla haulikkoampujilla oli vilkas kisaviikonloppu, kun Hyvinkäällä järjestettiin skeetin Nasta GP ja Mäntsälässä trapin GP-kilpailu. Saksan Frankfurt Oderissa järjestetyssä Brandenburg cupissa oli myös suomalaisia trapin maajoukkueampujia kilpailemassa.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Simo Köylinen sijoittui toiseksi Brandenburg Cupin miesten trapissa. Kaksoistrapista trapiin siirtynyt Köylinen teki peruskilpailussa ennätyksensä 121 (23+25+24+25+24), joka oli kisan toiseksi paras. Tanskan Ole Christensen teki tuloksen 122. Tanskalainen voitti finaalissa Köylisen pisten 44-41. SSG:n Jukka Takala oli viides. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 119.

Vesa Törnroos (LAS) oli seitsemäs (117), Mika Myllylä (P-HA) 12:s ja Mirka Kyyrönen (SSG) 13:s. Myllylä ja Kyyrönen rikkoivat 115 kiekkoa.

Juho Mäkelä.

Poikien trapissa seitsemästä parhaasta kuusi oli suomalaisia. Voiton vei OSU:n Juho Mäkelä, Patrik Nummela (OSU) oli toinen ja Juho Montonen (Siilinjärven Urheiluampujat) kolmas. Heidän peruskilpailunsa tulokset olivat 113, 112 ja 114.

Aaro Savilahti (P-HA) sijoittui viidenneksi, Matias Koivu (OSU) kuudenneksi ja Kaarlo Hoppu (P-HA) seitsemänneksi. Savilahden peruskisan tulos oli 113, Koivun 12 ja Hopun 110.

Nasta GP:n miesten skeetin voitti Oskari Kössi (SSG), joka oli finaalissa LAS:n Tommi Takasta parempi pistein 55-53. Lauri Leskinen (SSG) oli kolmas. Kössi ja Leskinen tekivät peruskilpailussa hyvän tuloksen 122. Viidenneksi sijoittuneen Timo Laitisen (SSG) peruskisan tulos oli 120. Takanen rikkoi peruskilpailussa 115 kiekkoa.

OSU:n Jukka Laakso voitti Mäntsälän GP:ssä miesten trapin. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 115. M20-sarjan voittaja, Längelmäen Seudun Ampujien Teemu Ruutana, teki peruskilpailussa tuloksen 117.

Satu Mäkelä-Nummela (OSU) oli naisten trapin ykkönen, kun hän voitti finaalissa uusinnan jälkeen Viron Aili Poppin. Mäkelä-Nummela rikkoi peruskilpailussa 109 kiekkoa. Sara Nummela (OSU) voitti N20-sarjan ja teki peruskisassa tuloksen 99.

Mäntsälä GP:n tulokset. Nasta GP:n tulokset.