Pilsen GP päättyi Krister Holmbergin 3. ja Joonas Kallion isopistoolin 6. sijaan
5.5.2019 klo 17:22
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hyvin meni, Krister Holmberg näyttää. (Kuva: Ville Häyrinen)

Krister Holmberg sijottui kolmanneksi liikkuvan maalin 50m nornaalijuoksuissa ja Joonas Kallio 25m isopistoolissa kuudenneksi, kun kansainvälinen Liberation GP päättyi sunnuntaina Tshekin Pilsenissä.

Päätöspäivänä parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg, joka sijoittui kolmanneksi miesten 50m liikkuvan maalin normaalijuoksuissa. Holmbeg olisi uusinut hopeasta, mutta Suomen joukkueen piti lähteä ennen kisan loppua lentokentälle, kertoi valmentaja Ville Häyrinen.

Holmberg ylitti EM-rajan peruskilpailun tuloksellaan 589. Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) oli seitsemäs jääden pisteen rajasta tuloksellaan 585. Niklas Hyvärisen (RS) tulos oli 580. Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) rikkoi poikien kisarajan 581 pisteellään.

– Jatkamme EM-näyttöjen antamista ensi viikonloppuna Sipoossa, jonne on tulossa virolaisia ja ranskalaisia ampujia, Häyrinen kertoi.

Ukrainan Ihor Kizina voitti Pilsenin kisan, ja Ruotsin Jesper Nyberg oli toinen.

Suomussalmen Urheiluampujien Joonas Kallio teki miesten 25m isopistoolissa tuloksen 575 ja sijoittui kuudenneksi. Saman seuran Teemu Lahti ampui myös hyvin, sillä hänen tuloksensa oli 571, jolla heltisi 13. sija.

Ilmakiväärin parikilpailussa Suomella oli kaksi joukkuetta. Suomi 2 (Joni Stenström – Inka Havukainen) sijoittui 16:nneksi tuloksellaan 825,0 pistettä. Stenströmin pisteet olivat 413,6 ja Havukaisen 411,4.  Suomi 1:ssä ampuivat Matias Kiuru ja Marianne Palo. Se oli kisassa 19:s 822,8 pisteellään. Palon tulos oli 412,8 ja Kiurun 410,0. Finaaliraja oli 831,8.

Suomen pari Konsta Kivi – Ritva Karri sijoittui ilmapistoolin parikilpailussa 23:nneksi. Sen tulos oli 724, kun finaaliin mentiin 768 pisteellä. Kiven tulos oli 355 ja Karrin 369 pistettä.

Kallio kilpaili myös miesten 50m pistoolissa, jossa hän oli paras suomalainen tehtyään tuloksen 525. Hän sijoittui 25:nneksi. Turun Seudun Ampujien Klaus Tupi oli 38:s tehtyään tuloksen 509.

Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) oli kahdeksas naisten 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa. Hänen tuloksensa oli uusi ennätys 620,8. Inka Havukainen (Kiteen Ampujat) oli 32:s tuloksellaan 616,5.

Tuloksia löydät täältä.