Liina Laine neljänneksi sportingin EM-kilpailuissa
12.5.2019 klo 20:33
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liina Laine.

Sportingin EM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Unkarin Gántissa. Liina Laine vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta, kun hän sijoittui naisten kilpailussa hienosti neljänneksi.

Sportingin EM-kilpailut järjestettiin Unkarin Gantissa. Kisat päättyivät sunnuntaina, ja Salon Seudun Ampujia edustava Liina Laine ampui tasaisesi koko nelipäiväisen kilpailun ajan. Joka päivä ammuttiin 50 kiekkoa, ja hänen sijoituksensa oli koko ajan mitalikolmikon tuntumassa.

Laineen lopputulos oli 163 kiekkoa, kun 200 kiekkoa on maksimi. Naisten voittaja oli Ison-Britannian kokenut Cheryl Hall, joka ampui hyvän voittotuloksen 179 kiekkoa. Toiseksi tuli Espanjan Beatriz Laparra Cuenca (172) ja kolmanneksi Venäjän Aigul Mubarakshina (168). Suomen toinen naisampuja Sirpa Laurikainen oli 37:s tuloksellaan 124 kiekkoa. Naisten sarjassa kilpaili 52 ampujaa.

Unkarin EM-kisat olivat Laineen ensimmäiset sportingin arvokilpailut. Hän oli maaliskuussa mukana Kyproksen maailmancupissa sijoittuen silloin pronssille tuloksellaan 155. Nyt ennätys koheni komeasti, ja Laine olikin kilpailun jälkeen varsin tyytyväinen.

– On aina hienoa ampua arvokisoissa oma ennätyksensä. Mitali oli lähellä, mutta kesällä on vielä monta arvokisaa, missä tulee uusia mahdollisuuksia, varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa suorittava Laine sanoi.

Seuraava arvokilpailu on kesäkuun puolivälissä Kreikassa ammuttava compak sportingin EM-kilpailu. Sportingin MM-kilpailut ovat heinäkuussa Iso-Britanniassa, mutta Laineen osallistuminen sinne on vielä avoinna.

Suomen miehet sijoittuivat viidenneksi joukkuekilpailussa. Joukkueessa ampuivat Tuomas Mattila, Mikko Kiviniemi, Pekka Hautamäki ja Harri Seilo. Suomen tulos oli 689, kun pronssi meni Italialle tuloksella 713. Ranska oli ykkönen (731) ja Iso-Britannia kakkonen (715).

EM-kilpailujen kaikki tulokset löytyvät täältä.