Suomi voitti joukkuekilpailun Aarhusissa, Puhakka ja Friman kymmenen sakkiin tuloksella 574
15.5.2019 klo 21:03
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Monella suomalaisella oli hyvä päivä 300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa Cupissa Tanskan Aarhusissa, jossa kilpailtiin vakiokiväärillä. Ensin Suomi pääsi juhlimaan joukkuevoittoa kolmikolla Aleksi Leppä, Antti Puhakka ja Juho Autio, henkilökohtaisessa kilpailussa Antti Puhakka oli yhdeksäs ja Cristian Friman kymmenes. Molemmat ampuivat 574.

Puhakka ampui henkilökohtaisessa kilpailussa tuloksen 574 (95+96+99+99+98+87).

– Vaihteleva päivä. Paljon hyvää, mutta valitettavasti huonot pätkät molemmissa kisoissa pilasi tulokset. Aleksi onneksi siivitti meidät hyvällä tuloksella joukkuevoittoon, Puhakka sanoi.

Friman sivusi ennätystään ampuessaan Puhakan tavoin 574, mutta Puhakka vei napakympit 21–8.

– Oli pikkasen ongelmia tuulen lukemisessa, joka koitui sit parin pisteen vähennykseen. Polviasennon pito ei ole sitä, mitä sen pitäs olla valitettavasti. Sitä pitää alkaa työstää vähän tarkemmin, pysty ja makuu kulkee omasta mielestä suht’ koht hyvin, Friman sanoi.

Autio ampui karsinnassa ennätyksensä 583, mutta henkilökohtaisessa kilpailussa (568) oli epäonneakin matkassa.

– Ammunta kulki tänään koko päivän hyvin! Joukkuekilpailussa tullut tulos oli uusi ennätykseni, ennätys parani 1 pisteellä. Joukkueen kokonaistulos oli mielestäni erittäin hyvä. Henkilökohtainen kisa meni muuten ihan hyvin, mutta ammuin polvelta yhden laukauksen väärään tauluun, Autio kertoi.

Leppä oli päiväänsä myös tyytyväinen, erityisesti karsintaan. Siinä hän ampui 587. Kilpailussa hän ampui 573.

– Karsinta oli tosi hyvää tekemistä. Polvella oli alussa vähän vaikeuksia, mutta siinäkin sain toisen sarjan rullaamaan. Makuu ja pysty oli ihan omaa parasta. Henkilökohtaisessa kisassa oli enemmän haasteita. Polvi lähti taas huonosti, ja se oli vaikeeta koko kisan. Makuu oli kohtuullinen, ja pystyssä oli paljon hyviä laukauksia muttei ihan osunut 10. Ihan tyytyväinen kuitenkin päivään. Oma ennätys parani parilla pisteellä, Leppä sanoi.

Tulokset:

Aarhus, Tanska:

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa Cup:

Vakiokivääri: 1) Robert Markoja Slovenia 585, 2) Peter Sidl Hunkari 583, 3) Robert Krakowski Puola 582,…9) Antti Puhakka Suomi 574 (21), 10) Cristian Friman Suomi 574 (8), 11) Aleksi Leppä Suomi 573,…13) Juho Autio Suomi 568, 14) Juha Rutonen Suomi 566.

Kuva: Tapio Kajan