Joonas Kallio kuudes isopistoolin Lapua Eurooppa cupissa
8.6.2019 klo 17:36

Joonas Kallio sijoittui parhaana suomalaisena isopistoolissa kuudenneksi, kun Lapua Eurooppa cup alkoi lauantaina Tanskan Aarhusissa.

Vuoden toinen 25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup järjestetään tänä viikonloppuna Tanskan Aarhusissa. Kilpailuun osallistuu kuusi suomalaista.

Lauantaina ammuttiin isopistoolin kilpailu, jossa Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi. Hänen tuloksensa oli 577. Viro nappasi kaksi mitalia, kun Peeter Olesk voitti (586) ja Reijo Vorolainen oli kolmas (582). Ranskan Alban Pierson sai hopeaa tuloksellaan 585.

Suomi oli joukkuekilpailussa kolmas. Viro voitti, ja Ranska sijoittui toiseksi.

Vakiopistoolin kilpailu ammutaan sunnuntaina.

Vuoden ensimmäinen cupin osakilpailu ammuttiin huhtikuussa Saksan Suhlissa. Seuraava osakilpailu on Tallinnassa 5.-7. heinäkuuta. Neljäs osakilpailu järjestetään Sveitsin Thunissa 14.-16. elokuuta. Lapua Eurooppa cupin finaali on Ranskan Chateauroux´ssa 10.-12. lokakuuta.

25m Lapua Eurooppa cup (iso- ja vakiopistooli)
8.-9.6. Aarhus, Tanska

Tuloksia la 8.6.

25m isopistooli: 1) Peeter Olesk Viro 586, 2) Alban Pierson Ranska 585, 3) Reijo Vorolainen Viro 582, 4) Franck Kiefer Ranska 579, 5) Per Anders Lander Ruotsi 577, 6) Joonas Kallio 577, … 9) Jorma Jäntti 573, … 13) Teemu Lahti 572, … 15) Marko Talvitie 570, … 20) Antti Jokinen 567, … 23) Jan Parhiala 566. 34 osanottajaa. EC-finaalipaikat: Olesk, Vorolainen, Kiefer ja Lander.
Joukkuekilpailu: 1) Viro 1735, 2) Ranska 2 1729, 3) Suomi 1 1722, … 7) Suomi 2 1703.