Aaro Vuorimaalle liikkuvan maalin SE
9.6.2019 klo 18:52
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aaro Vuorimaa harjoittelemassa perjantaina Inkoon radalla. (Kuva: Lassi Palo)

Aaro Vuorimaa oli erinomaisessa vireessä, kun liikkuvan maalin kansainvälinen Inkoo GP jatkui sunnuntaina.

Inkoo GP:ssä oli sunnuntaina vuorossa oli miesten 10m normaalijuoksut sekä naisilla ja nuorilla 50m normaali- ja sekajuoksut.

50m sekajuoksuissa nähtiin kova tulos, kun Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) saatteli Krister Holmbergin vuonna 1992 ampuman ja Tarmo Koskelan 2004 sivuaman poikien Suomen ennätyksen 392 historiaan. Uusi ennätys kirjataan nyt numeroin 393.

Seuraavat sijat menivät Ruotsiin, kun Andreas Bergström oli toinen (388) ja Oscar Eliasson kolmas (382).

Vuorimaa sivusi lauantaina 10m ilmakiväärin normaalijuoksuissa Sami Heikkilän seitsemän vuotta vanhaa M20-sarjan Suomen ennätystä 580 pistettä.

Tytöissä Ida Heikkilä (Keuruun Seudun Ampujat) ampui voittoon tuloksellaan 364. Naisten voittaja oli Louise Samuelsson (365).

Miesten kisassa peruskisan kärkeen meni eilisen tavoin Ruotsin Jesper Nyberg. Seurakseen mitaliotteluihin hän sai Niklas Hyvärisen (Raseborgs Skyttar), Heikki Lähdekorven (Satakunnan Ampujat) ja Topi Hulkkosen (Etelä-Saimaan Ampujat). Nyberg pysyi voittamattomana koko viikonlopun, sillä finaalissa hän kaatoi Hyvärisen. Kolmossija meni Lähdekorvelle.

Poikien normaalijuoksukisassa voittoon ampui Ruotsin Andreas Bergström (579) ennen kisan yllättäjää Kymppi 64:n Mikko Hakalaa, joka paranteli ennätystään tulokseen 576. Eilisen voittaja Aaro Vuorimaa jätettiin kolmanneksi yhden nollaksi tuomitun laukauksen rasittamana.

Ida Heikkilä ampui tytöissä voittoon, ja naisissa Marika Karisjoki (Turun Seudun Ampujat) jätti ulkomaiset kilpakumppanit taakseen tuloksellaan 550.

Näin ollen kevään ja alkukesän EM-näyttöurakka on valmis. Suomen joukkue Unkarissa heinäkuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin nimetään maanantaina.

– Liikkuvan maalin EM-lähtijät viettävät juhannuksen Ranskassa, jossa saadaan hyvä kisa ennen EM-kisoja. Osallistumme siellä Ranskan mestaruuskisaan. Sen jälkeen leireilemme vielä Inkoossa hiomassa kisakuntoa. Pääsemme tiukan kisarupeaman jälkeen tekemään vielä kovat harjoitusviikot ennen EM-Unkaria, ja uskon, että koko porukka on hyvässä kunnossa, kun Unkariin matkataan, Ampumaurheiluliiton liikkuvan maalin lajivalmentaja Ville Häyrinen sanoi.

Kaikki tulokset täällä.