Joonas Kalliolle nyt viides sija Lapua Eurooppa cupissa
9.6.2019 klo 18:30

Joonas Kallio oli vakiopistoolissa viides, kun Lapua Eurooppa cup päättyi sunnuntaina Tanskan Aarhusissa.

Vuoden toinen 25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup järjestettiin viikonvaihteessa Tanskan Aarhusissa. Kilpailuun osallistui kuusi suomalaista. Lauantaina kilpailtiin isopistoolissa, ja tänään oli vakiopistoolin vuoro.

Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) sijoittui isopistoolissa parhaana suomalaisena kuudenneksi. Hän oli myös vakiopistoolissa paras suomalainen, sillä hän sijoittui viidenneksi. Kallion tulos oli 566. Hän saavutti paikan Ranskassa lokakuussa järjestettävään EC-finaaliin.

Voiton vei Saksan Michael Schleuter 570 pisteellään. Tanskan Allan Gejl oli toinen ja Ranskan Kevin Chapon kolmas. He tekivät tuloksen 567 pistettä. Eilisen kisan voittaja, Viron Peeter Olesk sijoittui nyt neljänneksi (567).

Vuoden ensimmäinen cupin osakilpailu oli huhtikuussa Saksan Suhlissa. Seuraava osakilpailu on Tallinnassa 5.-7. heinäkuuta. Neljäs osakilpailu järjestetään Sveitsin Thunissa 14.-16. elokuuta. Lapua Eurooppa cupin finaali on Ranskan Chateauroux´ssa 10.-12. lokakuuta.

25m Lapua Eurooppa cup (iso- ja vakiopistooli)
8.-9.6. Aarhus, Tanska

Tuloksia su 9.6.

25m vakiopistooli: 1) Michael Schleuter Saksa 570, 2) Allan Gejl Tanska 567/15x, 3) Kevin Chapon Ranska 567/14x, 4) Peeter Olesk Viro 567/13x, 5) Joonas Kallio Suomi 566, 6) John Jensen Tanska 565, … 14) Marko Talvitie 557, … 19) Teemu Lahti 554, 20) Jorma Jäntti 553, … 26) Antti Jokinen 548, … 31) Jan Parhiala 540. 36 osanottajaa. EC-finaalipaikat: Gejl, Olesk, Kallio ja Jensen.