Euroopan kisojen avajaiset tänään Minskissä
21.6.2019 klo 10:52
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen trap-ampujat harjoittelemassa Minskin radalla. (Kuva: Per-Ole Lindell)

Euroopan kisojen avajaiset ovat tänään Valko-Venäjän Minskissä. Ampumaurheilu alkaa huomenna lauantaina.

Historian toiset Euroopan kisat järjestetään Valko-Venäjän Minskissä 21.-30. kesäkuuta. Kisoissa kilpaillaan 23 lajissa, ja niihin osallistuu noin 4000 urheilijaa 50 maasta.

Kisat ovat kahdeksassa lajissa osa Tokion olympialaisten karsintajärjestelmää. Yksi niistä on ampumaurheilu, jossa on jaossa kussakin olympialajissa yksi olympiamaapaikka Tokioon 2020.

– Kisajärjestelyt on Minskissä hoidettu erinomaisesti, ja täällä on hyvät olosuhteet korkeatasoiselle urheilutapahtumalle. Minskin kisat ovat Suomen joukkueelle tärkeä virstanpylväs matkalla Tokion olympialaisiin, Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen sanoo.

Suomen joukkueeseen on tullut yksi viime hetken muutos, sillä pyöräilijä Lotta Lepistö joutuu jäämään pois kisoista sairastumisen vuoksi. Näin ollen Suomesta kisoihin osallistuu 35 urheilijaa kymmenessä lajissa.

Perjantai-iltana järjestettävissä Euroopan kisojen avajaisissa Suomen lippua kantaa nyrkkeilijä Elina Gustafsson.

Kisatapahtumia ei näytetä Suomen televisiossa, mutta ne striimataan kisajärjestäjien sivuilla ja KOK:n Olympic Channelilla. Lisäksi Yle on paikalla kisoissa yhden toimittajan ja kameraryhmän voimin. Lisätietoja striimauksesta: https://sportsgrow.com/european-games-2019-live-stream/

Suomen ampumaurheilujoukkue ja aikataulu löytyvät täältä. Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa.

Kisatapahtumia voi seurata kisajärjestäjien sivuilta ja Olympiakomitean kisasivuilta:
Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut