Autio, Leppä, Liljeberg ja Friman mestareita 300 metrin kiväärillä
29.6.2019 klo 23:11
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

300 metrin kiväärin SM-mitaleista kamppaillaan tänä viikonloppuna Hollolassa. Tutut nimet ovat hallinneet miesten kilpailuja, sillä Juho Autio voitti makuukilpailun, Aleksi Leppä vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun ja Cristian Friman 20-vuotiaiden sarjassa kummankin sekä vakiokiväärin makuukilpailun. Naisten makuukilpailun mestaruuden vei Petra Liljeberg naisten makuukilpailun.

OMAS:n Juho Autio tähtäsi 60 laukauksella makuukilpailussa 595 ja jätti Juha Rutosen (593) ja Antti Puhakan (592) himmeimmille mitaleille.

– Oli tasaisen hyvä päivä niin vakiokiväärillä kuin makuullakin. Pystyin ampumaan omalla tasolla, tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Autio sanoi.

HAS:n Aleksi Leppä vei vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun mestaruuden tuloksella 578. Autio otti hopeaa tuloksella 577 ja Puhakka pronssia.

– Vakiokivääri oli tänään kohtuullinen. En ihan parasta saanut itsestäni irti tänään, mutta tasaista tekemistä. Pitää olla tyytyväinen kuitenkin Suomen mestaruuteen. Makuussa oli tänään vaikeuksia näkemisen kanssa, joten en saanut ihan osumaan parhaalla tavalla, Leppä summaili kisojaan.

KSF:n Petra Liljeberg vei makuukilpailun mestaruuden tuloksella 587. Henna Viljanen otti hopeaa (583) ja Satu Korhola pronssia (571).

Cristian Friman ampui makuulta 592, 3×20 laukauksen kilpailussa 569 ja vakiokiväärin makuukilpailussa 387.

– Vähä paksua tekemistä on kyllä ollut kaikissa lajeissa, mutta onneksi homma pysy kasassa kutakuinkin vapaakiväärin makuussa, ja siitä olen iloinen. Tulostaso on omasta mielestä ollut liian alhainen, Friman sanoi.

Tulokset