Matias Koivulle ja Suomen joukkueelle poikien MM-hopeaa trapissa
3.7.2019 klo 18:11
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Matias Koivu
Kuva: Kari Kopra

Matias Koivun hopea ja Suomen joukkuehopea poikien trapissa avasivat Suomen mitalitilin haulikkolajien MM-kilpailuissa Italian Lonatossa. Naisten paras suomalainen oli sijalle 17 yltänyt Marika Salmi ja miesten paras suomalainen 25:nneksi sijoittunut Eemil Pirttisalo.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Koivu oli ensimmäisen päivän jälkeen peruskilpailussa toisena ja myös päätti peruskilpailun kakkossijaan tuloksella 120. Finaalissa Koivu ampui 42, voiton vei Brasilian Leonaro Lustoza.

– Valmistautuminen kisaan sujui hyvin ja peruskisa sujui hyvin. Tulokseen olen tyytyväinen, 120 rikki toista kertaa tänä kesänä ja se riitti peruskisan toiseen sijaan. Finaali meni hyvin paitsi loput kymmenen kiekkoa mikä ratkaisi homman sitten. Kovatasoinen oli finaali ja nyt kävi näin. Fiilis ei ihan katossa, kun oli niin lähellä voitto. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitokset kotiväen sponsorille, joka mahdollisti tämänkin, Koivu kertaili tunnelmiaan.

Suomi vei kilpailussa myös joukkuehopeaa. Kolmikosta Koivun jälkeen Teemu Ruutana oli 12:s ja Patrik Nummela 25:s.

Joukkuehope Nummela Koivu Ruutana

Naisten kilpailussa ei tällä kerta nähty suomalaisia finaalissa. Marika Salmi oli suomalaiskolmikosta parhaana 17:s tuloksella 114.

– Tulos ja sijoitus ei ollut ihan sitä mitä lähdettiin tekemään. 1,5 viikon sisään oli kuitenkin melko vaativaa puristaa kaksi kauden pääkilpailua, Salmi viittasi Euroopan kisoihin ja MM-kilpailuihin.

Mopsi Veromaa oli 24:s rikottuaan 112 kiekkoa, Satu Mäkelä-Nummela samalla tuloksella sijalla 27.

– Fiilikseen nähden miten ammunta yleisesti kulkee tällä hetkellä ja kulkenut tänä vuonna, niin olihan tulos pieni pettymys.  Ei ole pitkään aikaan treenit kulkeneet paremmin kuin itse kisa, mutta näitäkin sattuu. Vikan sarjan 24 kuitenkin jätti ihan hyvän loppumaun kisalle, Veromaa sanoi.

– Olosuhteet antoivat kyllä parastaan, ampuja ei pystynyt parhaaseensa. Tulos hilautui tipan ylemmäs Minskistä, vaikka harjoitukset kyllä lupailivat parempaa. Mutta niitäpä ei lasketa. Vielä ollaan pohjilla mutta ylös kangetaan. Kahden viikon päästä palaan ottamaan mittaa uudestaan näistä radoista, Mäkelä-Nummela sanoi.

Miesten kilpailussa Eemil Pirttisalon tulos 117 riitti 25:nnelle sijalle. Jukka Laakso oli 60:s (115) ja Mirka Kyyrönen 126:s (108).

–  Kisat meni miten meni. 117 on tämän kauden huonoin tulos. Ammunta tuntu hyvältä ja kulki hyvin, mutta jossain kohti lähti aina laukalle, joka johti ohilaukaukseen. Kisat on ohi ja huomenna jatkuu hyvillä mielin mixed team -kisalla, Pirttisalo sanoi.

Laakso oli avauspäivän jälkeen seitsemäntenä, mutta toinen päivä ei sujunut yhtä hyvin.

– Näissä karkeloissa pitää ampua kaksi päivää hyvin, yksi ei riitä. Ekana päivänä ainoastaan yksi typerä pummi, mutta toisena päivänä ei vain kulkenut ja kiekko vilahteli karkuun. Yli viikon ajan ammunta kulki hyvin, ja harjoitukset lupasivat hyvää. Erässä oli viisi ampujaa, ja rytmi oli kiivas. Toisena päivänä ei kerennyt virheitä analysoimaan kun oli jo oma vuoro- ja laukalle lähti, Laakso harmitteli.

MM-kilpailut jatkuvat sekaparikilpailuilla.

Tulokset:

Lonato:

Trap:

Miehet:

Peruskilpailu: 1) Mauro De Filippis Italia 124, 2) Khaled Almudhaf Kuwait 123, 3) Valerio Grazini Italia 123, 4) Antonin Desert Ranska 122, 5) Matthew John Coward-Holley Iso-Britannia 122, 6) Nathan Hales Iso-Britannia 121,…25) Eemil Pirttisalo Suomi 117,…60) Jukka Laakso Suomi 115,…126) Mirka Kyyrönen Suomi 108.

Naiset:

Finaali: 1) Ashley Carroll USA 31, 2) Fatima Galvez Espanja 30, 3) Xiaojing Wang Kiina 29, 4) Alessandra Perilli San Marino 26, 5) Laetisha Scanlan Australia 21, 6) Julia Saveleva Venäjä 15.

Peruskilpailu: 1) Alessandra Perilli San Marino 121, 2) Ashley Carroll USA 120, 3) Fatima Galvez Espanja 119+2, 4) Xiaojing Wang Kiina 119+1, 5) Julia Saveleva Venäjä 118, 6) Laetisha Scanlan Australia 117+9,…17) Marika Salmi Suomi 114,…24) Mopsi Veromaa Suomi 112,…27) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 112.

Pojat:

Finaali: 1) Leonardo Lustoza Brasilia 45, 2) Matias Koivu Suomi 42, 3) Rene Macek Slovenia 36, 4) Murat Ilbilgi Turkki 30, 5) Lorenzo Ferrari Italia 26, 6) Fabio Beccari Tsekki 18.

Peruskilpailu: 1) Leonardo Lustoza Brasilia 121, 2) Matias Koivu Suomi 120, 3) Murat Ilbilgi Turkki 119, 4) Rene Macek Slovenia 118+1, 5) Ferrari 118+0+3, 6) Fabio Beccari Tsekki 118+0+2,…12) Teemu Ruutana Suomi 115,…25) Patrik Nummela Suomi 111.

Joukkue: 1) Italia 352, 2) Suomi 346, 3) USA 344.

Kaikki tulokset