Hyrkäs ampui finaalin SE:n ja Friman M20-sarjan SE:n, Leppä vei miesten 3×40 laukauksen kilpailun Salossa
7.7.2019 klo 20:46
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Salon 51:nnet Ampumakisat huipentuivat sunnuntaina kiväärilajien osalta täysotteluiden finaaleihin, jossa voitot veivät Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs ja Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä. Hyrkäs ampui finaalissa SE-lukemat 454,6. M20-sarjassa Cristian Friman ampui SE:n 1174.

Finaalin muut palkintosijat naisissa veivät Marianne Palo (451,0) ja Annika Sihvonen (439,8). Hyrkäs oli paras myös peruskilpailussa, jossa hän ampui 1164.

– Polven keskivaihe kulki hyvin hyvällä rytmillä, mutta alussa ja lopussa oli hieman vaikeuksia. Makuu oli hyvää perustekemistä. Pysty lähti hyvin, mutta ensimmäisen sarjan jälkeen ote vähän katosi. Viimeisen sarjan sain kasattua ihan hyvin. Finaalissa tekeminen oli ihan hyvää, muutamia virheitä tuli, mutta kokonaisuuteen tyytyväinen, Hyrkäs sanoi.

Marianne Palo ampui finaalissa ennätyksensä 451,0 ja peruskilpailussa 1150.

– Peruskilpailussa oli jotain hyviä pätkiä ja virheistä saa itseään syyttää. Finaalissa tuli tehtyä myös muutama virhe, ammuin kuitenkin oman ennätyksen 451,0. Hyvällä mielellä siis kotia kohti. Olo oli aika välinpitämätön tänään, kun radalla on tullut viihdyttyä 24/7. Nyt on siis pidettävä taukoa, jotta mielenkiinto pysyy yllä loppukauteen saakka, Palo sanoi.

Miesten kilpailussa Lepän jälkeen seuraavat sijat veivät Juho Kurki (449,0) ja Jimi Lång (434,1). Peruskilpailussa Leppä ampui 1166 ja oli toiseksi paras 1177 ampuneen Kurjen jälkeen.

– Peruskisassa polvi oli tosi hyvää. Makuu ja pysty oli perustekemistä. Finaalissa alku oli vähä heikko, mutta muuten finaali meni todella hyvin, varsinkin pysty oli hyvää ampumista, Leppä sanoi.

Myös Kurki oli tyytyväinen:

– Peruskisa oli varmaa tekemistä, sellasta mitä tämä kausi nyt on ollutkin. Finaalissa missään asennossa ei ollut mitään erityisen hyvää hetkeä. Tästä on taas hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin, Kurki sanoi.

M20-sarjassa Cristian Friman ampui SE:n 1174, joka rikkoi Juho Jussilan 22 vuotta kestäneen sarjan SE:n 1170 .

– Tämän päivän asentokisa antoi lisänäyttöä polviammunnan pulssiongelmien poistumisesta. Makuuammunta meni nappiin ja pysty oli ok suoritus. Bonuksena tuli vuoden neljäs SE. Ensi viikolla alkava nuorten maailmancup laittaa valitettavasti katkon harjoitteluun pitkäksi aikaa, toivottavasti sieltä tulisi tuliaisia vastapainoksi. Tuloskunnon ajoitus kohti loppukauden arvokisoja tuntuu etenevän hyvin. Odotan innolla tilaisuuksia edustaa Suomea eri yhteyksissä, Friman sanoi.

N20-sarjan voitti KSF:n Jenna Kuisma tuloksella 1146.

Tulokset:

Salo:

  1. Salon Ampumakisat:

Kivääri, 3×40 laukauksen kilpailun finaalit:

Naiset: 1) Emmi Hyrkäs Hahlo 454,6, 2) Marianne Palo IMAS 451,0, 3) Annika Sihvonen SMAS 439,8.

Miehet: 1) Aleksi Leppä HAS 455,6, 2) Juho Kurki KaA 449,0, 3) Jimi Lång KaA 434,1.

Kilpailuviikonlopun kaikista lajeista lisää ja tulossivu