Viisi top 10-sijoitusta Suomeen practicalin Extreme Euro Open -kilpailuista
8.7.2019 klo 15:37
Heidi Lehikoinen

Tsekin Znojmossa kilpailtavassa Euroopan suurimmassa practical-kilpailussa suomalaisista parhaiten sijoittui Vaasan Ampujia edustava Raine Peltokoski, joka oli PCC-luokassa sijalla seitsemän. Top 10 -sijoituksia Suomeen tuli viisi.

Tsekin Znojmossa järjestettävä Extreme Euro Open on Euroopan suurin practical-kilpailu. Kilpailun tasosta kertoo se, että siihen osallistuu vuosittain maailman parhaat ampujat. Tänä vuonna mukana oli mm. Production luokan voittanut seitsemän kertainen Maailman mestari Eric Grauffel (Ranska). Kaikkiaan mukana oli 773 kilpailijaa 49 eri maasta. Suomesta kisaamassa oli 17 ampumaurheilijaa.

Kisaolosuhteet olivat helteiset ja tunnelma oli loistava niin kuin aina. Kolmen päivän aikana ammuttiin yhteensä 30 stagea. Monen suomalaisen mielestä staget olivat vaativuustasolta odotettua helpompia, mikä oli positiivista ja kisa oli mukava ampua. Useimmalle urheilijalle tämä oli hyvä harjoituskisa kohti kauden päätavoitetta Serbian EM-kisoja.

Suomen joukkueen kuopus, 16-vuotias Anastasia Mustonen (West Shooters) kiteyttää kisatunnelmat:

– Tykkäsin tästä kisasta, se oli tosi hyvä harjoitus. Ihan kivaa oli ja sain paljon uusia kavereita.

Teksti ja kuvat: Tiina Lakkaneva
Kuva1, Suomalaisia tauolla
Kuva 2, Squad 40. yhteiskuva kisan päätyttyä! Mukana kilpailijoita seitsemästä maasta, suomalaisista Kari Kivistö.