Lähdekorpi ukrainalaisparinsa kanssa pronssille parikilpailussa, Vuorimaa ja Heikkilä junioreissa hopealle
12.7.2019 klo 18:21
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin EM-kilpailut jatkuivat sekaparikilpailuilla, joista Suomi nappasi kaksi mitalia. Aaro Vuorimaa ja Ida Heikkilä ottivat hopeaa junioreissa, Heikki Lähdekorpi ampui pronssia ukrainalaisen Valentina Honcharocan kanssa. Topi Hulkkonen ja niin ikään ukrainalainen Victoria Rybavalova olivat sijalla seitsemän.

– Ensimmäistä kertaa itse ampumassa parikisaa ja ihan mukava kisamuotona. Päivän teemana oli hoitaa oma homma ja vetää keskelle, joka onnistui tänään. Kaverilla oli vähän enemmän hankaluuksia, mutta tänään riitti pronssiin yhteissuoritus, Lähdekorpi sanoi.

Heikkilä ja Vuorimaa hävisivät Ukrainalle 5–7. Edellispäivänä EM-kultaa tytöissä voittanut Heikkilä viihtyi myös parikilpailussa.

– Parikisa oli mukava kokemus, ja oli kiva ampua Aaron kanssa, mutta ukrainalaiset olivat vähän parempia. Välierä meni hyvin kun voitettiin peruskisan parhaat, Heikkilä sanoi.

Ilma-aseilla parikisaa on ammuttu jo useammissa EM-kilpailuissa, mutta nyt naisten tultua mukaan 50 metrin lajeihin, parikisa tuli myös ohjelmaan.

–  Parikisa uutena lajina oli jännittävä ja mukava seurata, urheilujoilta laji sai heti positiivisen vastaanoton, Suomen liikkuvan maalin päävalmentaja Ville Häyrinen sanoi.

Kuvat: Ville Häyrinen