Koivu 15:s trapissa, Kuisma 22:s ilmakiväärissä nuorten maailmancupissa
15.7.2019 klo 20:30
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Matias Koivu oli parhaana suomalaisena 15:s trapissa nuorten maailmancupissa Saksan Suhlissa. Kiväärilajeista maanantain ohjelmassa oli tyttöjen ilmakivääri, jossa Jenna Kuisma oli suomalaisista parempana 22:s.

Koivu ampui tuloksekseen 115. Hänen sarjansa olivat 21, 23, 24, 23 ja 24. Finaaliin olisi vaadittu 119.

– Ihan ok fiilis kisasta, vähän harmittaa ekan sarjan turhat pummit, jotka tiputtivat tulosta ja sijoitusta. Kova tasoinen kisa oli ja mukava oli ampua, mutta tällä kertaa jäätiin finaalista ulos, joten ei tyytyväinen voi olla. Nukutaan ja mennään eteenpäin kohti seuraavia kisoja, Koivu sanoi.

Muista suomalaisista Teemu Ruutana oli 24:s (114), Juho Mäkelä 39:s (112), Patrik Nummela 52:S (107) ja Aaro Savilahti 62:s (102). Joukkuekilpailussa Suomi oli seitsemäs.

Ruutanan mahdollisuuksia parempiin sijoihin pudotti ensimmäisen sarjan tulos 20. Sen jälkeen hän paukutti 24, 24, 23 ja 23.

–  Ekan kierroksen synkkä hetki oli näihin kisoihin liikaa. Tulos ja sijoitus olivat molemmat pettymys, hän sanoi.

Mäkelä olisi toivonut parempaa tulosta.

–  Tulos nyt ei ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan, mutta ammunta oli tasaista alusta loppuun. Keli ja radat oli kisapäivinä hyvät, ammunta ei vaan kulkenut, hän sanoi.

Savilahdelle kilpailu toi hyvää kokemusta:

– Ihan tyytyväinen olen ammuntaani, vaikka ei nyt kauhean hyvin mennytkään. Keli on ollut hyvä ampua, ja kiekot näkyi todella hyvin. Kokemusta tässä tuli ja on hyvä jatkaa tästä eteenpäin, Savilahti sanoi.

Suhl nuorten mc trap

Ilmakiväärissä Jenna Kuisma ampui tuloksekseen 624,3 ja Viivi Kemppi 619,1. Finaaliin vaadittiin 627,5.

– Kisasta jäi hyvä fiilis, vaikka parannettavaakin löytyy paljon. Laukauksen ajoituksessa pitäisi olla tarkempi ja vähän rohkeampi. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kilpailuihin, Kuisma sanoi.

Sijalle 56 yltänyt Kemppi ei ollut parhaassa vireessään.

– Ei ollut parasta ammuntaani. Oli vaikea keskittyä. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen siihen mitä tänään tuli kasaan. Tein kuitenkin parhaani, Kemppi sanoi.

Pistoolikolmikko ampui tarkkuusosan, jossa tytöissä Ella Hakala ampui 249 ja pojissa Urho Hietaniemi 276 ja Esa Savola 275. Hietaniemi on sijalla 46, Savola 53:s ja Hakala 70:s.

(Kuva: Sami Koivu)